BILDEXTRA: Nya butiken i centrum har invigts

På torsdagen öppnade popup-butiken på Västra Storgatan. Se alla bilderna här.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Vid galleria Generalen på Västra Storgatan har det öppnat en ny popup-butik under torsdagen. @helenafridarp heter den och drivs av Helena Nilsson från Bjärlöv. I lokalerna säljs det nu inredning tillverkad av återanvända loppisföremål.

– Jag är extremt tacksam över att ha fått den här möjligheten av ABK. Redan när vi öppnade vid 12-tiden var det massor med kunder som tycker att det var jättefint. Jag har också fått mycket positiv respons via facebook och Instagram, säger Helena Nilsson.

Hennes verksamhet började med eterneller (torkade växter) redan på 1980-talet. Under åren har hon också drivit butiken Tidlösa i Nosaby, innan en av ägarna gick i pension.

Nu säsongsarbetar Helena Nilsson på Tollarps Frukt och Bär med allt från inredning till servering. Då den verksamheten håller stängt tillbringas vanligtvis tiden hemma i verkstaden. Där tillverkas det nya produkter som säljs i ett flertal butiker runtom i Skåne.

Detta år har företaget @helenafridarp flyttat tillfälligt till centrala Kristianstad. På en vecka har lokalerna inretts och står redo att ta emot kunder, fram till den 16 mars.

– Jag köper saker på loppisar, exempelvis glas, metall eller porslin. Sedan gör jag något nytt av det, som ljusstakar eller kakfat. Gamla lampkupor har blivit till vaser, säger Helena Nilsson.

Under vintern planeras också flera kurser, där deltagarna får lära sig att skapa inredning av återbruksmaterial. En verkstad har byggts upp i lokalerna bakom butiken.

– Jag planerar för flera inspirationskvällar. Där berättar jag om hur jag brukar göra. De kan få tillverka ett fågelbad, ljusstake eller kanske ett kakfat. Två av de tre kvällarna är redan fyllda, säger Helena Nilsson.

Se fler bilder från butiken i bilspelet ovan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar