Laddar

BILDEXTRA: Historiskt spadtag för Kristianstads nya radhus

I dag togs det ett historiskt första spadtag i Kristianstads nya bostadsområde. "Här är en bra plats att bygga på", säger kommunalrådet Pierre Månsson (L).

delningar

Den 10 november togs det historiskt första spadtaget i Kristianstads nya bostadsområde i Hammar. Bara ett stenkast från köpcentrat C4 Shopping ska det byggas närmare 400 nya bostäder i olika former. SHH Bostad tillsammans med NCC är de företag som är först ut. Intill Blekingevägen och en blivande park ska de nu bygga 36 stycken radhus.

– Vi grundades år 2010 och har mest byggt runt Mälardalen. Men nu har vi letat efter fler spännande områden. I Kristianstad ser vi att det finns ett stort behov av bostäder, säger Ann-Louise Gustafsson, försäljningschef på SHH.

De totalt 36 radhusen kommer att ha en bostadsyta som varierar mellan 110-137 kvadratmeter i två plan. Enligt broschyren kommer de att kosta mellan 1,9 och 2,4 miljoner kronor att köpa beroende på storlek. De boende kommer att ingå i en bostadsrättsförening som tar hand som skötseln.

– Vi tjuvstartade i maj med att man kunde skriva upp sig för ett radhus. Försäljningen har gått över förväntan. Det är framför allt familjer med tonåringar som har visat intresse att flytta hit, säger Ann-Loise Gustafsson.

Radhusen kommer att stå klara för inflytt under det första kvartalet år 2019. Arbetet med att schakta har påbörjats och så småningom kommer stommarna att sättas på plats.

– Efter detta kommer ett antal andra bostäder. Sex företag har fått markanvisningar i området. Här blir både bostadsrätter och hyresrätter. Vi har ställt krav från kommunen att här ska finnas stora ytor (utomhus) där man kan trivas. Här är en bra plats att bygga nytt på, säger kommunalrådet Pierre Månsson (L).

Relaterade artiklar