Laddar

BILDEXTRA: Här ordnar Postkodslotteriet jättefest för vinnarna

Kärleksgatan i Yngsjö är utsedd till Sveriges sportigaste gata. I dag firades det med en stor fest.

delningar

Kärleksgatan i Yngsjö blev utredd till Sveriges sportigaste gata i Postkodslotteriets stora tävling. Priset de fick var en sommarfest och i kväll blev den av. Grannarna bjöds på allt från hoppborg till nattduell, sumobrottning, fika och pizza på Yngsjö Idrottsplats.

– Det är jättekul och allt tack vare Ingemar Lundin som engagerat sig. Vi en en sportig gata med många engagerade i idrottsföreningen. Här finns två ungdomslag och många duktiga fotbollspelare kommer härifrån. På 1990-talet spelade vi i nästa högsta divisionen, säger Lennart Ebbinge, tränare för 08:orna i Yngsjö IF.

– Det är fantastiskt att vi vann och att Yngsjö för en sådan här chans. Det är bra för oss att synas och höras. Jag var med redan 1963 när vi började spela fotboll här, säger Stig Roland Olsson, känd profil i byn och styrelsemedlem i Yngsjö IF.

Inför tävlingen har alla gator som vill vara med fått skicka in bilder och motivering till varför de ska utses till sportigast i Sverige. Kärleksgatan vann tack vare det goda grannskapet och engagemanget i Yngsjö IF, där idrottsplatsen ligger vid gatan.

– Vi ska vara lokala och här visar grannarna att de har en bra gemenskap. Då bjuder vi på underhållning och med Jesper Blomqvist som ambassadör för Miljonelvan så blir det med fotbollstema, säger projektledaren Pernilla Pettersson.

Många på plats ville få en autograf av den kända fotbollspelaren, som gjort karriär både inom Sverige och i internationella klubbar. Han kände snabbt igen sig vid fotbollsplanen där festen hölls.

– Det känns som att komma hem. Det är så här jag är uppvuxen, i en liten förening med de små klubbarna. Tyvärr blir det svårare att driva idrottsföreningar i mindre byar. Folk flyttar och har inte tid. Jag känner för de eldsjälar som lägger ner den energin, säger Jesper Blomqvist.

Relaterade artiklar