Laddar

BILDEXTRA: Här manifesterar aktivisterna i Kristianstad

På måndagen uppmärksammades internationella djurrättsdagen utanför Scans fabrik i Kristianstad.

7 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

På måndagen befann sig Skåne Pig Save utanför HK Scans slakteri i Kristianstad. Lyktstolparna var pyntade med minnesord, rosor hade placerats ut och längs Långebrogatan satt skyltar på plats. Många bilister uppmärksammade manifestationen då de körde förbi.

– Vi uppmärksammar internationella djurrättsdagen (10 december), en dag då man visar att människornas och djurens rättigheter hör ihop. Det gör vi genom en vigil där vi bjuder på vegetariska baguetter för deltagare och dem som passerar förbi, säger Liza Blomfagra, talesperson för Skåne Pig Save.

Redan under förmiddagen hade ett tio-tal djurtransporter passerat förbi. Deltagarna har dokumenterat grisarna i ett fåtal av dem, under de sekunder som fordonen stått stilla vid rödljusen.

– Detta är ett av Sveriges största slakterier för grisar. Här slaktar de 3 000 grisar om dagen. Inte alla känner till vad som händer i anläggningen och det vill vi uppmärksamma. Vi vill visa att man inte behöver döda djur för att få mat, säger Liza Blomfagra.

Manifestationen pågick under hela dagen med ett flertal deltagare på plats, som trotsade snålblåsten. I bildspelet ser du alla bilderna från måndagens vigil.

Relaterade artiklar