Laddar

BILDEXTRA: Här inviger de butiken: ”En omfattande byggnation”

På torsdagen invigdes den ut- och ombyggda Coop-butiken i Degeberga. "Nu kan vi storhandla här", säger en av kunderna.

delningar

Under förra hösten påbörjades ombyggnationen av Coop-butiken i Degeberga. Den har vuxit från 640 kvadratmeter till cirka 1 000 kvadratmeter och har samtidigt fräschats upp med ny inredning.

På torsdagen klockan 10.00 invigdes den genom traditionell bandklippning av Richard Hedsand, vd för Coop Kristianstad-Blekinge.

– Det är en stor investering på cirka 15 miljoner kronor. Den gamla butiken var uttjänt, men nu är allting nytt från golv till tak, med nya kylar och frysar. Det har varit en omfattande byggnation som har ställt stora krav eftersom att butiken varit öppet under hela byggtiden. Jag vill tacka all personal och alla byggarbetare, säger han.

Butiken i Degeberga är i Coops mellanstorlek och har därmed stora likheter med den mataffär i Vä som invigdes för lite mer än ett år sedan. Sortimentet utökas och där finns nu en egen deliavdelning med kött som styckas i butik.

– Vi ser en stor potential i det här området, med ett bra läge intill väg 19. För de sommargäster som nu kommer tillbaka kommer det att bli en stor överraskning. Vi ser också att det är viktigt för byn att ha en riktigt bra mataffär, säger Richard Hedsand.

Ett 50-tal personer stod utanför butiksentrén när dörrarna skulle öppnas. En av dem var Elin Hjelm som kom till affären tillsammans med sin son och en vännina.

– Det har blivit en stor förändring. Nu kan man storhandla här och inte bara gå in för att köpa någon liter mjölk. Det blir ett lyft för hela byn, säger hon.

Bilderna från invigningen ser du här nedanför.

Relaterade artiklar