BILDEXTRA: Här inviger de 3 000 kvadratmeter i centrum

Hagahuset invigdes under torsdagen. Här samlas delar av vuxenvården.

delningar

På Västra Storgatan 4-6 i Kristianstad samlas ett stort antal verksamheter som ger stöd till människor i olika målgrupper. Carpe Diem, Case Manager, Bostad Först, Kriscentrum, Brottsofferjouren Nordöstra Skåne och psykiatrisamordnaren har flyttat in i byggnaden under sommaren.

På torsdagen var det stor invigning med tårta, tilltugg och traditionell bandklippning. Då visades också hela huset upp för besökarna.

– När jag blev anställd på förvaltningen år 1998, då tyckte jag att vi hade allt för många verksamheter som bedrevs i dåliga utrymmen. Därför är jag himla glad att vi nu har ett hus som en fungerande och med en funktionell miljö där alla kan trivas, sade Radovan Javurek (L), ordförande i Arbete- och välfärdsnämnden.

Hagahuset ligger nära Heliga Trefaldighets kyrka och har anor från 1600-talet. Det var tidigare ett församlingshem. Nu finns där tre entréer in till de olika verksamheterna, där rummen har inretts för att alla ska känna sig välkomna.

– Vi är mycket nöjda. Det är roligt att jobba i ett hus med historia. Besökarna tycker att det är tyst, har Jaakko Järvenpää på Carpe Diem, tidigare sagt om sin nya arbetsplats.

Se bilderna från invigningen i bildspelet.

FAKTA

Verksamheterna i Hagahuset:

Carpe Diem: En öppenvårdsbehandling som vänder sig till människor med beroendeproblematik. Behandlingen bygger på Anonyma Alkoholisters och Anonyma Narkomaners 12-stegsprogram.

Case Manager: Det är en person som hjälper till att samordna individuella stödinsatser för personer som har svårt att göra det själv. Det kan exempelvis vara att hjälpa till att ta kontakt med andra myndigheter, så att man kan fokusera på sin egen behandling istället.

Bostad Först: Ett stöd för att ge människor i utanförskap, hemlösa och missbrukare en bostad och att med hjälp av det komma in i samhället. Det sker på frivillig basis.

Kriscentrum: En enhet som arbetar mot våld i nära relationer. De vänder sig till barn, kvinnor ock män som blivit utsatta för våld eller förtryck. De vänder sig även till män och kvinnor som använder våld och som behöver hjälp.

Brottsofferjouren Nordöstra Skåne: En ideell förening som ger stöd till brottsoffer och vittnen bosatta i Kristianstad, Bromölla,och Östra Göinge.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar