Laddar

BILDEXTRA: Här inviger de 3 000 kvadratmeter i centrum

Hagahuset invigdes under torsdagen. Här samlas delar av vuxenvården.

delningar

På Västra Storgatan 4-6 i Kristianstad samlas ett stort antal verksamheter som ger stöd till människor i olika målgrupper. Carpe Diem, Case Manager, Bostad Först, Kriscentrum, Brottsofferjouren Nordöstra Skåne och psykiatrisamordnaren har flyttat in i byggnaden under sommaren.

På torsdagen var det stor invigning med tårta, tilltugg och traditionell bandklippning. Då visades också hela huset upp för besökarna.

– När jag blev anställd på förvaltningen år 1998, då tyckte jag att vi hade allt för många verksamheter som bedrevs i dåliga utrymmen. Därför är jag himla glad att vi nu har ett hus som en fungerande och med en funktionell miljö där alla kan trivas, sade Radovan Javurek (L), ordförande i Arbete- och välfärdsnämnden.

Hagahuset ligger nära Heliga Trefaldighets kyrka och har anor från 1600-talet. Det var tidigare ett församlingshem. Nu finns där tre entréer in till de olika verksamheterna, där rummen har inretts för att alla ska känna sig välkomna.

– Vi är mycket nöjda. Det är roligt att jobba i ett hus med historia. Besökarna tycker att det är tyst, har Jaakko Järvenpää på Carpe Diem, tidigare sagt om sin nya arbetsplats.

Se bilderna från invigningen i bildspelet.

Relaterade artiklar