Laddar

BILDEXTRA: Här hyllas IFK Kristianstad efter guldet

I dag hyllades guldhjältarna från IFK Kristianstad. Här är alla bilderna från firandet utanför arenan.

delningar

Tusentals samlades utanför arenan då guldlaget från IFK Kristianstad firades på fredagen. Det blev en fullspäckad fest där spelarna intervjuades på scen tillsammans med ledarna i föreningen. Det är fjärde SM-guldet i rad och åttonde totalt för Kristianstadslaget.

– När vi tågade in i finalen med 2 000 personer så visade det att vi är ett bygdens lag och inte något köpelag. Polisen kontaktade oss efter matchen och sade att ingen annan idrottförenings supportrar har uppträtt så bra, sade Johan Cosmo, ordförande i IFK.

Under firandet bjöd Linus Flink på allsång och för första gången landade fallskärmshoppare på arenans tak med orange rök och IFK:s flagga. Flera av idrottsprofilerna berättade också om sina minnen från finalen.

– Det var en kämpig match och man måste ge en eloge till Beutler (målvakten i HK Malmö). Det var en fantastiskt match även om det inte var den vackraste handbollen. Till nästa säsong kommer det inte fler fräcka spelare, inklusive några vi ska presentera nästa vecka, sade sportchefen Jesper Larsson.

Se alla bilderna från firandet här nedanför:

Relaterade artiklar