Laddar

BILDEXTRA: Deltagarna är lyriska över lägret

Scoutlägret Jamboree rullar på. Än så länge har dagarna präglats av mycket aktiviteter och skratt. En av de som haft det bra är Signe Nordenskog från Linköping.

delningar

Jamboree17 är inne på sin femte lägerdag på fältet i Rinkaby. På plats är et just nu 11 000 scouter i alla åldrar, från 35 olika länder. Och benämningen av att de ”byggt upp en mindre stad” känns verkligen befogad när man kliver in på området. Under dagarna som gått har många oförglömliga minnen skapats, samtidigt som ungdomarna skaffat en massa nya vänner. En som stämmer in på den beskrivningen är 16-åriga Signe Nordenskog från Linköping. Hon är på plats med Landeryd scoutkår, som slagit läger precis intill huvudgången. Och hon är minst sagt nöjd med hur dagarna fortlöpt.

– Det är jättekul här. Framförallt att det finns så mycket aktiviteter. Sen har det varit väldigt lätt att träffa nya kompisar, berättar hon leendes.

Trots alla olika delar av lägret som hon uppskattat, finns det en aktivitet som sticker ut från mängden.

– Jag gillade verkligen en nattaktivitet vi hade som började 22 och höll på till 03. Då gick vi runt på olika stationer i våra patruller och utförde olika uppdrag. Bland annat var det en station där en i patrullen skulle vara blind, så skulle de andra vägleda personen.

Utöver alla människor och intryck är hon även väldigt positiv till hur lägret är uppbyggt, och till arrangörsplatsen.

– Fältet är en väldigt bra arrangörsplats, framförallt var det bra tältpinnarna var så pass enkla att trycka ner i marken.

Finns det något du saknar här på lägret?

– Det är svårt att säga, jag vet inte riktigt. Det skulle väl vara att det blir svårt att få den mysiga stämningen som vi har när vi sitter runt en eld och sjunger med vår kår. Nu är det mer att alla sitter vid en stor scen, vilket inte riktigt är samma sak.

Efter idag återstår tre intensiva dagar med ett minst lika fyllt schema som tidigare dagar. Förutom alla aktiviteter och nya möten kommer bland annat kungen på besök i slutet av lägret. Något som många ser fram emot. Men Signe Nordenskog har även andra höjdpunkter i sikte.

– Jag vill lära känna fler människor, sen ser jag fram emot discot som kommer hållas den sista kvällen. Det kommer bli kul.