Laddar

BILDEXTRA: 40 företag ställde ut på mässa – trend att skänka till välgörenhet

På fredagen arrangerades den årliga UF-mässan på Galleria Boulevard. Här är bilderna från dagen.

delningar

På fredagen mellan klockan 12-16 arrangerades den årliga UF-mässan i gallerian. Det är i år ett samarbete mellan It´s a match UF, kommunen och Galleria Boulevard. Ett 40-tal utställare fanns på plats för att sälja produkter till de förbipasserande kunderna.

Många av de unga företagarna väljer att skänka antingen hela vinsten eller delar av intäkterna till välgörenhet. En av dem som hakat på den trenden är ”Beans for benefits” som drivs av ett flertal elever på Plusgymnasiet.

– Vi säljer armband med pärlor där man kan få bestämma designen själv. Vi ville göra det till vår egen grej. De som köper skänker samtidigt pengar till Min stora dag. Vi vill stötta en organisation som uppfyller barnens stora drömmar, säger Elina Horst, som stod på mässan med bland andra Ellinor Tyllström.

Onelight UF är ett annat av företagen som skänker till välgörenhet. Det drivs av Carl-Christian Eriksson, Fabian Mörk och Manda Ekvall.

– Vi säljer hemmagjorda ljushållare i betong. En del av överskottet går till barncancerfonden. Vi tänker att barnen är ljuset för vår framtid, säger Carl-Christian Eriksson.

– Folk vill hjälpa till och stötta. De vill känna att när de köper något så vill de också göra något gott, säger Madeleine Nilsson, på It´s a match UF, som själva har valt att stödja Världsnaturfonden WWF.

Ett stort antal tjänster och produkter med nytänk fanns dessutom bland företagen. En av dessa stod Snackbox UF för, som drivs av Lovisa Kalling och Athena Nediehag. Deras idé är att ta emot beställningar av godis till fredagsmyset.

– När man kommer hem på fredagen är det inte alla som vill ut igen och köpa godis. Då kan man göra en beställning under hela veckan, så kör vi ut det på fredagen, säger de.

Bilderna från årets UF-mässa ser du här nedanför.

Relaterade artiklar