Laddar

BILDER: Här besöker Lyxfällan Kristianstad

Lyxfällan spelar just nu in i Kristianstad. På onsdagen höll de en loppis på stan.

delningar

Ett hundratal personer stod och väntade utanför Boretts gamla butikslokal i Kristianstad där  tv-programmet arrangerade loppis. Allt från leksaker till inredning skulle säljas för att hjälpa det par från Kristianstad som nu deltar i programmet. Ett tv-team var på plats för att filma. Dörrarna öppnades exakt klockan 15.00.

Minuten senare kom det oväntade beskedet. Någon hade lagt bud på samtliga saker och loppisen var över. 6 000 kronor fick de in. Många av besökarna passade dock på att träffa de välkända coacher de tidigare sett på tv, för att ta en selfie eller byta några ord.

En av programledarna på plats är Magnus Hedberg. Efter att ha lett programmet under flera säsonger har han flera råd att ge till dem som behöver ha koll på sin ekonomi. Det handlar om ett återkommande beteende.

– En av sakerna är att folk inte kan skilja på vad de vill ha och vad de måste ha. Då köper man saker som man inte behöver och som man inte har råd med. Man ser att grannen ska åka till Thailand och så bokar man en resa dit utan att tänka. Det man behöver är mat och en plats att bo på, säger Magnus Hedberg.

 

 

Ett hundratals personer väntade utanför loppisen.

 

Du har varit programledare för Lyxfällan under flera år. Vad får dig att fortsätta? – Det är att man gör en god sak och det känns roligt att få hjälpa andra människor. Det är många som hör av sig efter programmet och berättar att det har ändrat deras liv.

I Kristianstad är det Magnus Hedberg tillsammans med Magdalena Kowalczyk som är programmets coacher. Programmet går ut på att hjälpa människor med stora skulder att få rätsida på sin ekonomi. Exakt när programmet kommer sändas är inte beslutat, men troligen någon gång i mars.

Relaterade artiklar