Beskedet: Live Green etablerar sig i Kristianstad

"Det är först nu vi känt oss redo."

delningar

På onsdagen kom beskedet att Live Green Festival kommer att anordnas i Kristianstad. Festivalen kommer att äga rum i samband med Kulturnatt Kristianstad den 24 och 25 maj.

– När Postkodstiftelsen gjorde en satsning på Live Green förra året var en av våra visioner att hitta en pilotkommun för att testa Live Greens framgångsrika koncept. Vi har genom åren fått flera förfrågningar om att sprida Live Green till nya städer, men det är först nu vi känt oss redo.

– Att Kristianstad blir den första staden att ta sig ann LiveGreen-konceptet är vi mycket glada över, säger grundare och innovationschef Louise Lindén i ett pressmeddelande.

Festivalen som arrangeras av Musik i Syd i samarbete med Kristianstad kommun har fått ett bidrag på 350 000 kronor av Sparbanksstiftelsen 1826.

– Chansen för kreativa och kompetenta ungdomar att arbeta för en riktig festival som också bidrar till samhället tror vi kan öppna stora möjligheter. Vi hoppas bidra till ett allmänt större intresse för hållbarhet hos Kristianstads invånare och företagare, och vår förhoppning är att festivalen kan bli ett återkommande evenemang, säger André Rannek, som är projektledare för Live Green Festival i Kristianstad.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar