Laddar

Beskedet: Harald Nyborg lägger ner sina butiker

Foto: Wikimedia Commons/Green Yoshi

Harald Nyborg kommer att stänga alla butiken utom en. Det beskedet kom på fredagen.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

På fredagen kom beskedet att Harald Nyborg kommer att lägga ner alla sina butiker, förutom den i Löddeköpinge. Butiken i Kristianstad ligger på  Härlövs handelsområde.

Enligt tidningen Market gjorde kedjan en förlust på totalt 41 miljoner kronor förra året. Även tidigare har de backat ekonomiskt.

– Sista dagen våra övriga butiker är öppna är den 13 januari 2019, förutom Malmö som är öppen till 28 februari 2019, skriver vd:n Erling Daell i pressmeddelandet.

Det finns långt gångna förhandlingar med en annan intressent. Den kanske ska ta över både butikerna och personalstyrkan, står det i pressmeddelandet. Deras förhoppning är att personalen kan få jobba kvar under ett nytt varumärke och i en ny koncern.

– Vi har inte förhandlat klart än. Det var oerhört viktigt för oss i situationen att hitta en lösning där vi inte skulle skicka ut 100 människor i arbetslöshet, säger Erling Daell till Borås Tidning.

Verkställande direktören meddelar att ändringen görs för att bättre kunna fokusera på Harald Nyborgs e-handel och på deras andra koncept, systerbolaget jem & fix.

Relaterade artiklar