Beskedet: Harald Nyborg lägger ner sina butiker

Foto: Wikimedia Commons/Green Yoshi

Harald Nyborg kommer att stänga alla butiken utom en. Det beskedet kom på fredagen.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

På fredagen kom beskedet att Harald Nyborg kommer att lägga ner alla sina butiker, förutom den i Löddeköpinge. Butiken i Kristianstad ligger på  Härlövs handelsområde.

Enligt tidningen Market gjorde kedjan en förlust på totalt 41 miljoner kronor förra året. Även tidigare har de backat ekonomiskt.

– Sista dagen våra övriga butiker är öppna är den 13 januari 2019, förutom Malmö som är öppen till 28 februari 2019, skriver vd:n Erling Daell i pressmeddelandet.

Det finns långt gångna förhandlingar med en annan intressent. Den kanske ska ta över både butikerna och personalstyrkan, står det i pressmeddelandet. Deras förhoppning är att personalen kan få jobba kvar under ett nytt varumärke och i en ny koncern.

– Vi har inte förhandlat klart än. Det var oerhört viktigt för oss i situationen att hitta en lösning där vi inte skulle skicka ut 100 människor i arbetslöshet, säger Erling Daell till Borås Tidning.

Verkställande direktören meddelar att ändringen görs för att bättre kunna fokusera på Harald Nyborgs e-handel och på deras andra koncept, systerbolaget jem & fix.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar