Laddar

Besked om idrottsplatsen – då blir den färdig

Det närmar sig byggstart för den planerade spontanidrottsplatsen på Vilans IP. Till våren kan anläggningen vara färdig att ta emot sportande barn och unga.

delningar

Beachvolleyplan, en liten fotbollsplan, hinderbana, löparslinga och utegym. Allt ryms på den spontanidrottsplats som är på gång på Vilans IP.

– Det finns inte något liknande i kommunen i dag, berättar kommunens byggprojektledare Pär Cederholm.

I veckan har bygglov sökts för anläggningen. Går allt som det ska ska entreprenaden handlas upp efter årsskiftet och byggandet genomföras under de första månaderna av 2017.

– Det är inte jättemycket jobb att göra där ute egentligen, och meningen är att den ska kunna användas under vårsäsongen, säger Pär Cederholm.

Kommunens mål med anläggningen är att den ska bli en naturlig mötesplats för barn- och ungdomar. Byggandet kostar totalt cirka 2,5 miljon kronor. Pengarna kommer dels från kommunens budget, dels från Kristianstads DFF som har sökt medel från Skåneidrotten.

”Studier som gjorts kring spontanidrottsplatser visar att de oftare används av pojkar än flickor. Det är därför viktigt med Kristianstads DFF som samarbetsparti, då de naturligt har verksamhet för flickor”, skriver kommunen i bygglovsansökan.

Relaterade artiklar