Laddar

Bekväm KFC-seger i Skånederbyt

Kristianstad FC var starkast i Skånederbyt mot Ängelholms FF. Till slut vann KFC med bekväma 3-0. ”De har inte speciellt många chanser och vi sätter våra, så det var väl en bra genomförd match”, säger tvåmålsskytten Emil Åberg.

delningar

Efter två raka förluster är Kristianstad FC tillbaka på vinnarspåret. Gästande Ängelholms FF, som har häng på en kvalplats till Superettan, hade nämligen inget att sätta emot på Kristianstads IP under måndagskvällen. Istället kunde Kristianstad FC till slut knipa en 3-0-seger, sedan man gått till halvtidsvila med 1-0 i bagaget.

Redan efter nio minuters spel spräckte hemmalaget Ängelholm-målvakten Linus Müllers nolla. Efter ett fint samspel mellan Nahom Girmai och Fredrik Widlund på vänsterkanten kom bollen fram till Andreas Grahm. Anfallaren slog därefter bollen mellan ÄFF-försvaret, där forwardskollegan Emil Åberg kom fri. Åberg gjorde sedan inget misstag, utan rundade Linus Müller och la in 1-0.

– Bra pass av Grahm och bra löpning av mig. Så det var härligt att den gick in, säger Emil Åberg om ledningsmålet.

Kort efter ledningsmålet blev hemmalaget, enligt egen utsago, även berövade på en straff. Det sedan Elias Johansson kommit väldigt sent in i en duell med Andreas Grahm, som dock blev stående.

– Första 20-25 är bra. Där har vi energi och får ett mål. Sen har vi en solklar straff, som han blundar för. De säger att man ska stå upp i alla situationer, men när man gör det får man ju ingenting. Så det är ju idioti att stå. Det kan inte bli mer solklart ju, säger KFC-tränaren Jocke Persson.

I den 53:e matchminuten fick Andreas Grahm sedan ett gyllene läge att utöka Kristianstad-ledningen – sedan Oliver Ekroth tryckts ner vid en hörna och hemmalaget tilldelats en straff. Linus Müller i Ängelholm-målet var dock bra med och räddade straffen från Grahm.

Hemmalaget skulle dock revanschera sig, och till slut ta en bekväm seger. I den 76:e minuten gjorde Nahom Girmai 2-0, då han vackert placerade in en frispark i Müllers högra hörn. Kort därpå, i den 79:e minuten, kunde Emil Åberg fastställa slutresultatet till 3-0. Det sedan han tagit emot en lång boll från Saikou Jawneh, fintat bort ÄFF-försvararen och sedan petat in bollen.

– Fram till 2-0-målet är vi lite för ängsliga och kan inte riktigt värdera när vi ska ta ner bollen och när vi ska tjonga bollen. Så det blir lite väl mycket tjong-tjong, men det kan man skita i en sån här dag. Utan det viktigaste var att vi visade den moralen och kämparglöden. Vi möter ju ändå ett lag som tagit 17 poäng, så nånstans gjorde vi nånting bra ju, säger Jocke Persson.

Segern innebär att Kristianstad FC lyfter över nedflyttningsstrecket, då man passerar såväl IK Oddevold som Assyriska BK i tabellens nedre regioner.

– Det viktigaste är att vi sätter Qviding-matchen här, som är oerhört viktig för oss. Om vi ska ha en möjlighet att kvittera ut en ok vår krävs det rätt mycket poäng här på slutet. Så det är Qviding-fokus här så fort som möjligt och göra en bra insats där och försöka få med oss alla poäng hem. Det hade varit oerhört viktigt för oss. Att vinna två matcher i sträck är vi inte bortskämda med heller, så det kan vara början till något bra detta, säger Jocke Persson.

Division 1 Södra: Kristianstad FC 3-0 Ängelholms FF Mål: 1-0 Emil Åberg (9), 2-0 Nahom Girmai (76) och 3-0 Emil Åberg (79). Varningar: Saikou Jawneh (14), Andreas Grahm (62), Oliver Ekroth (66), Nahom Girmai (81) och Niklas Jönsson (82). Laget: Sixten Mohlin – Martin Rudolfsson, Oliver Ekroth, Bjarni Mark Antonsson, Fredrik Widlund – André Kamp (Erik Eichmüller 85), Niklas Jönsson, Saikou Jawneh (Anton Bloom 83), Nahom Girmai – Emil Åberg, Andreas Grahm (Omar Dampha 86). Publik: 392, Kristianstads IP Tabell: Här.

Relaterade artiklar