Laddar

Bank öppnar upp kontor i Kristianstad

I vår öppnar banken upp. ”I dag är där en liten vit fläck i nordöstra Skåne”, säger VD:n.

delningar

Våren 2018 öppnar Sparbanken Syd upp ett kontor vid Lilla Torg i centrala Kristianstad. Kontoret blir därmed det nionde för den nästan 200 år gamla banken.

– Anledningen till att vi öppnar upp är att vi egentligen har hela Skåne som verksamhetsområde och vi väljer helt enkelt att öppna upp där vi inte finns, i nordöstra Skåne.

– Även om vi har en digital kanal som gör att man kan bli kund hos oss i hela Sverige anser vi att det finns ett behov för kunder att gå in på ett kontor. I dag är där en liten vit fläck i nordöstra Skåne och vi behöver ta oss till Kristianstad också, helt enkelt, säger Susanne Thuresson, affärschef och VD på Sparbanken Syd.

Lokalerna som Sparbanken Syd kommer ta över är de på Västra Storgatan som Handelsbanken tidigare huserade i, innan deras flytt nyligen gick till Östra Boulevarden.

– När vi försöker etablera oss vill vi gärna vara där det är rörelse och gärna på första plan, så att det är enkelt för kunderna att komma in. Våra kontor eller mötesplatser som vi kallar det, är kunskapscenter med duktiga rådgivare och där ska det vara enkelt att komma in, säger Susanne Thuresson och lägger till:

– Det är inte ofta så här bra lokaler, på den platsen i centrum, dyker upp. Så det kändes 100 procent rätt från början, när vi fått nys om det.

För närvarande är rekryteringsprocessen av personal påbörjad. Antalet anställningar Sparbanken Syd kommer göra är ännu inte bestämt.

– Det är inte helt spikat, det är det inte. Men vi har ett minimum på i alla fall fem personer för att få det att funka bra. Minst fem personer i basbemanningen som kommer finnas på plats varje dag.

Sedan tidigare har Sparbanken Syd kontor i Ystad, Simrishamn, Tomelilla, Kivik, Borrby, Lomma och Malmö x2.

Relaterade artiklar