Återupplivar MC-kortege i Kristianstad – samlar in pengar till barnsjukhus

Foto: Kristianstad Mc-grupp .

Då kommer motorcyklarna mullra över Kristianstad och Åhus: "Hoppas det kommer mycket folk".

delningar

Det är på lördag som det återigen är dags för MC-kortege i Kristianstad och Åhus – den här gången till förmån för Barn och ungdomssjukhuset i Lund (BUS).

– Det är den gamla kortegen som nu är tillbaka. Den började i Åhusparken på 90-talet. Men har legat nere i en 6-7 år. Vi har startat upp den nu och tänkte att alla intäkter ska gå till barn- och ungdomssjukhuset i Lund, säger Kent b.

Samlingen sker vid ishallen i Kristianstad och klockan 12 på lördagen är det dags för avfärd mot Åhusparken.

– Om vädret står sig räknar vi förhoppningsvis med fyra till femhundra som kommer köra. Sedan hoppas vi att folk kommer att stå i Åhusparken och längs med vägen och titta. Vi vill att det ska vara som förr i tiden, när det var en trendgrej som alla kollade på, säger Kent Svensson.

Förra sommaren samlade de in pengar till Barncancerfonden – något man kommer göra igen senare i augusti. Men lördagens kortege är till förmån för BUS, där alla intäkter går till sjukhuset.

– Vi har gjort så att vi valt att rikta in oss på barnen. Barn- och ungdomssjukhuset i Lund gör mycket för familjerna och barnen. Därför blev det den inriktningen, säger Kent Svensson.

För att delta i kortegen betalar man en 100-lapp där alla pengar går till BUS. Sedan har man flera sponsorer som bidrar med pengar och man kommer även sälja lotter till förmån för barnsjukhuset.

– Vi hoppas att det kommer mycket folk, avslutar Kent Svensson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar