Laddar

Åtalades för hustrumisshandel – frikänd av tingsrätten

Kristianstads tingsrätt har valt att frikänna mannen från åtalet.

delningar

En man i 30-årsåldern stod åtalad i Kristianstads tingsrätt för misshandel och grov kvinnofridskränkning. Enligt åklagaren ska mannen under perioden april 2013-april 2016 vid upprepade tillfällen ha slagit och kränkt sin hustru i Kristianstad.

Hustrun uppger att hon gång efter gång blivit slagen och strypt. Hon påstår även att mannen hösten 2014 misshandlade parets dotter och hotade med att döda dottern om inte också hustrun slog deras barn.

I april 2016 försökte så hustrun att få hjälp. Någonting som ledde till att hon och parets gemensamma dotter omhändertogs av socialtjänst och fick skyddat boende. En polisanmälan upprättades men mannen hade då självmant uppsökt polis, efter att ha inte ha fått tag i sin familj.

Mannen har i Kristianstads tingsrätt nekat till samtliga gärningar. Tingsrätten har också valt att frikänna mannen för brotten som han åtalats för. De menar nämligen att bevisningen som lagts fram inte gjort att det är ställt utom rimligt tvivel att mannen gjort sig skyldig till brotten.

Förutom hustruns vittnesmål består bevisningen av inspelade samtal, fotografier och andrahandsuppgifter. Kring de inspelade samtalen menar Kristianstads tingsrätt att de inte kan utesluta tveksamhet gällande översättning och tolkning. Fotografierna är i sin tur odaterade och tagna på annan plats än vad hustrun uppgett, vilket gör att de ensamma inte stärker hennes vittnesmål.

Det finns inte heller några dokumenterade skador från de påstådda slagen och personer som fått höra om en misshandel har varken gjort egna iakttagelser av beteendet eller några skador på kvinnan.

”Sammanfattningsvis uppfyller inte NN:s utsaga de högt ställda krav som innebär att den, tillsammans med stödbevisning, kan läggas till grund för en fällande dom. Åtalet ska därför ogillas i sin helhet”, skriver Kristianstads tingsrätt avslutningsvis.

Relaterade artiklar