Laddar

Åsum föll i målkalas: ”Svängigt”

Hemma på Wendesvallen avgick Åsums BK med noll poäng.

delningar

I ett regntungt Norra Åsum tog Åsums BK under lördagseftermiddagen emot Glimåkra IF hemma på Wendesvallen. En match som kom att utvecklas till ett riktigt målkalas – då Glimåkra till slut segrade med 5-4.

– Svängigt, konstaterar Åsums David Winnberg.

Efter en jämn första halvlek, där bortalaget skapade något fler heta chanser, kunde Glimåkra gå till halvtidsvila i en 2-0-ledning. Det sedan Jens Bertilsson knoppat in ett inlägg och Felix Wedenell tryckt in en frisparksretur.

– I första halvlek tycker jag faktiskt vi spelar bra fotboll. Rullar boll på mitten. De har svårt att få tag på oss. Men är väl lite valpiga när vi närmar oss motståndarnas straffområde, säger David Winnberg.

Istället för en snabb upphämtning av Åsum fortsatte Glimåkra ösa på i andra – och hade stuckit ifrån till en bekväm 5-0-ledning dryga 20 minuter in på halvleken.

– Det är lite som vi haft i år. Dels oskicklighet men även oflyt faktiskt, om jag ska vara ärlig. Det studsar inte riktigt vår väg, samtidigt som vi ibland spelar med huvudet under armen och inte riktigt fokuserar eller spelar så enkelt som vi borde, analyserar Winnberg.

När såväl spelare som den lilla publik som hittat till Wendesvallen trodde att det hela var avgjort vaknade Åsum dock till – och det ordentligt. Kring den 70:e matchminuten tilldömdes hemmalaget en straff som Robin Winnberg säkert förvaltade till 5-1. Sedan rann det snabbt på med både 5-2 och 5-3 – innan Nexhat Halili kunde avsluta målskyttet med en av matchens sista sparkar, till 5-4.

– De gick på knäna i slutet. Jag vet inte om de först tog det för lätt och sen blev lite skärrade när vi närmade oss, frågar sig David Winnberg.

Närmare än ett 5-4-mål kom dock aldrig Åsum, som istället fick inkassera ännu en förlust. Det i en match där tre-fyra spelare saknades, då före detta lagkaptenen Christian Ingemansson planerat in ett dop och bjudit in flera före detta lagkamrater. Trots förlusten ser läget alltjämnt bra ut för Åsum i Division 5 Nordöstra – med en lucka på fem-åtta poäng (beroende på resultat i resterande matcher under lördagen) ner till kvalplats.

– Löser vi inte det härifrån får vi lite skylla oss själva. Vi har ändå några poäng till godo och vi har både Fjälkinge och Kiaby kvar här. Om de sen slår oss är de kanske värda att gå om oss i slutändan. Så det är upp till oss nu, att visa att vi ska vara kvar.

Betygsättning av Åsums BK 4-5 Glimåkra IF Betygen delas ut enligt skalan 1-5. Där 1 är underkänt, 2 är godkänt, 3 är bra, 4 är mycket bra och 5 är världsklass – med lokalfotbollens mått mätt.

Spelet – 3 Det bjöds förvisso på mål i massor, vilket ofta indikerar att det var en underhållande match. Spänningen uteblev dock egentligen fram till sista 10-15 minuterna – då Åsum reducerade till 3-5. Svängig match som helt klart var sevärd.

Planen – 2 Att göra en bedömning av en plan en dag som denna är… orättvist. Vädret har självfallet sin påverkan, vilket resulterade i tuvor lite varstans på planen och spelare som stundtals såg ut som Bambi på hal is. Ett godkänt betyg, med potential för mer.

Programbladet – 2 Tabellen, snack med egne tränaren och hemmalagets laguppställning. Så långt allt fint. Balanserar mellan två och tre, men får nöja sig med en tvåa då laguppställningarna från Glimåkra saknades. Inget matchprogram som var estetiskt tilltalande.

Korven – 4 Stark korv i Norra Åsum. Oerhört välgrillad med lite knaprighet, utan att för den sakens skull vara för sprucken eller bränd. Finfin smak på köttet. Utbudet av tillbehör var helt okej, men måste upp för högsta betyg.

Matchens lirare – Oscar Schuller, Glimåkra IF Inte den lättaste av matcher att finna en utstickande lirare i, då merparten av Glimåkraspelarna vek ner sig sista 20 och drog ett skimmer över sina fina insatser. Den kvicke och rivige Oscar Schuller var dock ett ständigt orosmoment för Åsum, skapade gott om farligheter och noterades både för mål och assist. Dock något ineffektiv mot slutet.