Artisten släpper nytt album: "Jag älskar musiklivet"

Lasse Sigfridsson kommer att släppa ett nytt album nu på fredag. Han har återvänt till Nashville för att fånga den rätta känslan av country.

delningar

I 45 år spelade Kristianstadsartisten Lasse Sigfridsson i det välkända dansbandet Lasse Stefanz och efter det har solokarriären gått spikrakt uppåt. På fredag kommer han att släppa sitt nya album "Back in Nashville" som fysisk cd, på Spotity och Itunes.

Det hela började med en resa till den välkända musikstaden för tre år sedan. När Lasse skulle spela in skivan "På mitt sätt" år 2015 gick resan västerut.

– Det var en platta med Lasse Stefanz-låtar där många är inspirerade av country. Min skivbolagsdirektör Pär Winberg frågade ifall jag ville åka till Nashville och spela in. När jag nu skulle göra en ny platta med övervägande countrylåtar så ville jag tillbaka dit, säger Lasse Sigfridsson.

Resultatet har blivit 14 utvalda låtar inspelade i Panda Productions Studios med lokala och rutinerade Nashville-musiker. Det finns texter både på svenska och engelska, några covers och flera nyskrivna låtar.

– Det har blivit en bra mix, säger Lasse Sigfridsson.

Vad är fördelen med att spela in musiken i Nashville? – De spelar in med alla instrument på en gång, med trummor, bas, gitarr, keyboard och det blir ett speciell sväng. Sedan är det en stor upplevelse bara att komma dit och träffa alla musikanterna. Bara det är värt resan över. Det är en fantastisk stad.

Dan Hylander är en av artisterna som bidragit med en låt till plattan (Hemåt i natten). De träffades på en företagsspelning och slutade med att han ville skriva en låt. Även Michael Saxell har bidragit med en vacker ballad.

För första gången på en platta sjunger Lasse Sigfridsson också en duett med sitt barnbarn Ängla Sigfridsson. Hon är 13 år gammal och går i musikklass på Fröknegårdsskolan i Kristianstad. Låten heter På samma scen.

– Det krävdes en särskild text och en melodi som tilltalade både mig och henne för att det skulle bli bra. Vi enades om en melodi, men fick skriva om texten. Hon älskar allt som har med sång och musik att göra, särskilt musikal där hon både kan spela teater och sjunga.

Vad händer för dig framöver? – Jag har 80-90 spelningar inbokade i år och får spela mycket tillsammans med Emil (Sigfridsson) och hans familj samt Christina Lindberg . Jag kan inte säga nej, för jag äskar musiklivet och tycker att det är väldigt kul.

Lasse och Ängla Sigfridsson sjunger tillsammans i låten På samma scen. Foto: Pressbild

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar