Laddar

Artisteliten kommer till Kristianstad – nu drar Åhus Beach Live i gång

I morgon är det året dags för Sveriges artistelit att ge konsert då Åhus Live ska arrangeras. Nanne Grönwall, Patrik Isaksson och Uno Svenningsson är tre av de sångare som uppträder.

delningar

I morgon kommer den svenska artisteliten till Åhus, när Åhus Beach Live ska arrangeras på evenemangstranden. Med artister som Nanne Grönwall, Anne-Lie Rydé och Patrik Isaksson lockas många besökare. Det är nu andra året i rad som konserten arrangeras och det har hittills blivit en succé.

– I 20 år har vi arrangerat beachhandbollen där det varit runt 15 000 besökare varje dag. Det är ett gigantiskt arrangemang. Tidigare var det också en viskväll i Åhus, men när det lades ner fick vi frågan om att göra något för turisterna. Det saknades någon evenemang med musik, säger eldsjälen Mats G Jönsson på Åhus Beach AB.

Det hela blev till Åhus Beach Live som nu radar upp några av Sveriges mest namnkunniga artister. Hittills har de sålt 1 200 biljetter till konserten, det finns också möjlighet att köpa biljett på plats. Inne på området finns där servering.

– Detta är en unik spelning på en unik plats. Det är inte så ofta de spelar på en strand och detta är enda gången i sommar som de spelar tillsammans. Vädret ser ut att hålla i sig, det kommer att bli en fantastiskt trevlig och mysig kväll, säger Mats G Jönsson.

Är det något besökarna behöver tänka på inför konserten? – Det man ska tänka på är att man inte kan ta med sig egen mat (restaurang finns på området) och att man inte får ta med sig någon brassestol.

Relaterade artiklar