Laddar

Årskrönika del 4: Snö, butiker och dödsfall

Butikerna som är klara för C4 Shopping, snöprognosen och ett uppmärksammat dödsfall drog mest läsning i slutet av året. Här är årskrönikan för perioden oktober-december 2017.

delningar

När vi nu går in i 2018 kommer Kristianstads nya köpcentrum C4 Shopping att invigas. Den nya gallerian har varit ett hett ämne och under årets gång har 24Kristianstad kunnat rapportera om flera butiker som kommer öppna upp i köpcentrumet.

Den nyhet som blev mest läst under årets sista kvartal handlade också om just C4 Shopping. I slutet av oktober publicerade 24Kristianstad en lista med samtliga butiker som då hade offentliggjort att de kommer öppna upp i C4 Shopping. Sedan dess har flera nya butiker blivit klara för köpcentrumet och så sent som fredagen innan jul presenterades sju nya butiker, restauranger och kaféer.

I den tredje årskrönikan skrevs det om försvinnandet av 23-åriga Lina, vilket rönte stor uppmärksamhet. Även under det fjärde kvartalet kom artiklar om Lina att bli några av de mest lästa. Den 31 oktober gjordes nämligen fyndet av kvarlevorna av en avliden personNäsby. Kort därefter kunde man slå fast att det tragiskt nog var just Lina som funnits.

Efter att kvarlevorna av Lina hittats ordnades en ljusmanifestation i centrala Kristianstad. Även organisationerna Missing People och FIKK, vilka under nästan fyra månaders tid letade efter Lina, passade på att rikta ett tack till Kristianstadsborna.

– Vi har tidigare sökt i närheten av där hon låg, men inte inte exakt på den platsen där hon hittades död. Vi vill särskilt tacka alla de föreningar som har hjälpt till i sökandet. Pan-Kristianstad och Härlövs IF. De är guld värda, sa Mikael Skiöld på FIKK efteråt.

Den 22 november inträffade så, tragiskt nog, ännu ett omskrivet dödsfall. En man i 45-årsåldern omkom då i Näsum. En lastbil hade då vält över mannen som avled av skadorna han ådrog sig.

Tillbaka till butikerna Det var inte bara C4 Shopping som drog stor läsning under det fjärde kvartalet. Nyheten att den klassiska Kristianstadsrestaurangen Ocean City stänger igen lockade till mycket läsning. Sedan 1980-talet var den asiatiska restaurangen en del av det kulinariska utbudet i staden, men under 2017 stängde de så igen för gott.

En annan butiksflytt som rönte stor uppmärksamhet var den av Mix Barnmode. Till skillnad från Ocean City lever dock butiken fortsatt vidare. Efter att tidigare ha huserat i Galleria Boulevard återfinns butiken nu på Västra Storgatan.

– Det är många som inte känner till att vi finns. Gallerian är dåligt skyltad och har blivit mer av en genomfart. Nu vill vi synas mer ut mot gatan och förhoppningsvis kommer nya kunder att få upp ögonen för oss när vi exponerar oss ut mot Västra Storgatan, berättade delägaren Magnus Fors i samband med flytten.

Bland de tragiska dödsfallen och de många butiksnyheterna slog sig vädret in som en av de mest lästa nyheterna. Tredje mest lästa nyhet under årets sista kvartal var nämligen novemberprognosen om att snön är på väg. Trots att november och december nu hunnit passera har det varit ont om snö i Kristianstadstrakterna och några långvariga snötäcken har inte legat längs gatorna. Just snön lär dock vi på 24Kristianstad få anledning att återkomma till även när 2017 övergått till 2018.

Det här var den fjärde och avslutande årskrönikan från 24Kristianstad.se. De andra årskrönikorna finns att läsa här: * Årskrönika del 1: Översvämningar, ny restaurang och försvunnen kvinnaÅrskrönika del 2: Skelett, spädbarnsdåd och guldfest * 3

Fotnot: Sammanställningen över de mest lästa artiklarna gjordes den 27 december och således finns eventuella artiklar med mycket läsning i slutet av året inte med.

De mest lästa artiklarna 1 oktober-27 december 1. LISTA: Här är butikerna som öppnar i C4 shopping, 22 oktober. 2. Försvunnen person hittad död i Kristianstad, 31 oktober. 3. Ny prognos: Snön är på väg, 8 november. 4. De stänger restaurangen efter 33 år, 16 oktober. 5. Försvunna Lina från Kristianstad hittades död – nu tackar de alla som har hjälpt till, 1 november.

6. Försvunnen person hittad död i Kristianstad, 31 oktober. 7. Här är Tivolibadets nya klädregler, 6 oktober. 8. Spädbarnsdådet: Nu tas fallet upp i hovrätten – här är allt du behöver veta, 6 november. 9. EXTRA: Man död i arbetsplatsolycka, 22 november. 10. Nu flyttar butiken ut från gallerian, 6 oktober.

11. Butik lämnar centrum – storsatsar på landet, 20 oktober. 12. Försvunna 24-åringen hittades avliden – här är allt som har hänt, 4 november. 13. Vill du vara med i Game of Thrones? – Nu har du chansen, 7 oktober. 14. Klart: Miljardbolag etablerar sig i Kristianstad, 10 oktober. 15. Han öppnar bio och restaurang med unikt koncept, 19 oktober.

16. Beväpnade rånare slog till i Kristianstad, 31 oktober. 17. Efterfrågade butikerna nobbar C4 Shopping, 24 oktober. 18. De planerar stor demonstration i Kristianstad, 10 oktober. 19. Man och hund beskjuten av jägare, 10 oktober. 20. Butiken i Kristianstad stänger – tackar alla kunderna, 5 oktober.

Relaterade artiklar