Laddar

Årets största utgång väntar: ”Alla går ut”

I kväll väntar årets största utgång – i Kristianstad har förköpsbiljetterna sålt som smör.

delningar

Julafton är förbi och även om julfirandet för en hel del familjer fortsätter under juldagen, är kvällen och natten enligt många vigd åt det som blivit den traditionella hemvändardagen. Likt i de flesta andra städerna i Sverige kommer besökarna att flockas till nattklubbarna och pubarna i Kristianstad under måndagsnatten – då årets största utgång väntar.

– Det är alltid fullsatt på juldagen. Alla går ut då och det är fullt på alla ställen, säger Frans Stoops, nattklubbschef på Grand Nattklubb.

På två av Kristianstads absolut populäraste nattklubbar – Grand och Teaterbaren – har det som vanligt varit förköp som gällt. Nya grepp gjorde att det blev försäljningssuccér för nattklubbarna som har för vana att sälja ut på juldagen.

– Det gick väldigt bra. Vi testade en ny grej detta året. Tidigare har vi sålt onlinebiljetter på Keyflow på påskafton men inte på juldagen. Det hade vi i år och de första 100 biljetterna sålde slut på 20 minuter. Det bara small på. Sen sålde vi på Cenino som vanligt med, säger Rasmus Johansson, nattklubbsansvarig på Teaterbaren, och fortsätter:

– Alla biljetter är slutsålda. Så det har gått väldigt bra. Vi har sålt slut de senaste åtta åren. Detta året hade vi då två biljettsläpp. Där det första var riktat mot hemvändare som inte är fysiskt i stan, så det var nog många där som köpte. Sen har alla Kristianstadsbor köpt de vanliga biljetterna. Det har gått väldigt bra.

Ni har bara förköp och inget eftersläpp. Vad är anledningen till det? – Det är en avvägning vi gjorde för många år sen. Just för att det är en sån pass efterfrågan tyckte vi det var mest rättvist att ha ”först till kvarn”. Då behöver inte folk gå och vänta, stå i kö och bli nekade i slutändan. Därför kör vi förköp där man säkrar sin plats och kommer när man vill.

Även på Grand Nattklubb har årets försäljning varit en succé. Av de två förköpsbiljetterna – en med inträde 22-23 och en med inträde 23-24 – sålde den senare tidigt slut.

– Försäljningen har gått väldigt bra. Betydligt bättre än tidigare år. Vi har gått över helt till digitalt och det har blivit mycket, mycket bättre än tidigare. Sen har vi som policy att inte sälja slut allt utan ha lite till dörren också.

Merparten av biljetterna till Grand Nattklubb är dock även de slutsålda.

– Där är mest förköp och bara några få i dörren. För det blir fullsatt.

Två nattklubbar som inte haft några förköp, utan där alla gäster får köpa biljetter i entrén är Bånken och O´Learys. Likt Grand och Teaterbaren har de öppet fram till klockan tre natten mot annandagen.

Relaterade artiklar