Laddar

Årets sista drabbning väntar slitet IFK

En månads uppehåll väntar – efter att årets sista match spelats. ”Många börjar känna sig trötta och slitna”, säger Helge Freiman.

delningar

För tredje gången sedan säsongsstarten ställs IFK Kristianstad i kväll mot HK Aranäs. Vid de två tidigare mötena har det blivit segrar – men senast uppe i Kungsbacka satt det hårt inne.

Via tre mål av Stig-Tore Moen Nilsen, 23, under slutminuterna vände dock IFK Kristianstad på underläget och kunde åka hem till Skåne med en 23-22-seger i bagaget.

– Vi spelade allmänt dåligt bara. Det var ingen som riktigt kom upp i nivå, varken handbollsmässigt eller psykiskt. Det var en jävla tur att vi vann. Men jag vet inte vad det var som gick fel. Vi var bara inte där. Och det krävs, om du vill vinna, att du är med i huvudet. Så jag hoppas att vi kan vara det i morgon, säger mittnian Helge Freiman, 25.

Till skillnad från uppe i Kungsbacka har IFK Kristianstad i kväll publiken, anförda av Södra Kurvan, i ryggen. Senast Aranäs var på besök i Kristianstad Arena var det också klasskillnad. Då, i den andra omgången, vann IFK Kristianstad till slut med bekväma 29-18.

– Skillnaden är att vi är jävligt starka på hemmaplan. Vi har 4500 i ryggen och det krävs väldigt mycket av ett bortalag för att komma hit och vinna. Vi känner oss trygga här. Kristianstad har under åren gjort det till sin borg och det krävs, framförallt av laget som kommer hit, en insats för att vinna, säger Freiman.

Kvällens möte är inte bara IFK Kristianstads avslutningsmatch 2017. Det är även den sista matchen innan en månads långt EM-uppehåll väntar.

– Det ska bli skitskönt. Det kommer välbehövligt. Många börjar känna sig trötta och slitna, så det ska bli jäkligt skönt, avslutar Helge Freiman.

Avkast för kvällens match sker vid 19:00.

Relaterade artiklar