Laddar

Antalet antagna till Högskolan ökar

Alltfler antas till Högskolan Kristianstad. Årets antagningsbesked visar nämligen på en kraftig ökning antagna jämfört med hösten 2016.

delningar

I april meddelade Högskolan Kristianstad att man mottagit rekordmånga ansökningar till hösten, då man sprängde 40 000-gränsen och ökade med totalt fyra procent.

Under torsdagen kom så det första antagningsbeskedet, av två, till höstens utbildningar. Det visar sig då att hela 18 procent fler elever antagits till Högskolan Kristianstad höstterminen 2017 jämfört med höstterminen 2016.

Universitets- och högskolerådet (UHR) har sammanställt siffror för högskolor och universitet som ökat sin antagning, och det visar sig då att Högskolan Kristianstad är en av de som ökat mest i landet. Totalt har 12 600 personer fått beskedet att de blivit antagna till sina utbildningar i Kristianstad, att jämföra med 10 660 för ett år sedan.

Den 18-procentiga ökningen är tredje högsta i landet. Bara på de betydligt mindre skolorna Konstfack och Röda korsets högskola är den procentuella ökningen av antagna studenter högre. Vad gäller antalet elever har Högskolan Kristianstad ökat näst mest i landet, då det bara är Umeå Universitet som antagit fler studenter än för ett år sedan.

För elever som inte blivit antagna kommer det andra antagningsbeskedet 3 augusti.

Relaterade artiklar