Laddar

Antal deltagare ökar – till tävlingarna i Tivoliparken

I helgen väntar Wendes Open i Tivoliparken. Den populära tävlingen har sett en stor ökning av antal deltagare sen förra året. ”Det har blivit rätt mycket mer”, säger tävlingsgeneralen Yngve Hoff.

delningar

För fjärde året i rad arrangerar Åsums BK under helgen Wendes Open i Tivoliparken. I samband med Kristianstads 400-årsjubileum fick Yngve Hoff idén att flytta bouletävlingen från Wendesvallen i Norra Åsum in till centralorten – vilket blivit en succé.

– Miljön gör mycket. Det är nära till boende, stan och restauranger. Vi behöver bara sälja korv och hamburgare, och kaffe såklart, säger tävlingsgeneralen Yngve Hoff om det uppskattade arrangemanget.

Till årets tävlingar finns det en del förändringar. Bland annat har arrangemanget flyttats fram en vecka, för att inte krocka med en tävling i Travemünde. Någonting som innebär att alltfler meriterade spelare i år söker sig till Wendes Open.

– Innan hade vi hjälp av fotbollen. Men nu driver vi det helt själva. Sen är det mycket mer lag med i år. Från juniorlandslaget kommer en del spelare och även från det öppna landslaget. Sen är det många SM-vinnare och många medaljörer som är med. Det är rätt kul att de kommer, säger Yngve Hoff.

På fredag är det öppet för vem som helst att delta, och 30 lag är hittills anmälda. Till den nationella trippeln på lördag är det 42 anmälda lag än så länge, att jämföra med 28 deltagande förra året. Även i söndagens regionala dubbel syns en kraftig ökning av deltagande lag. Förra året deltog 48 stycken medan det redan är 64 anmälda i år.

– De som spelat tidigare tyckte det var jättetrevligt i parkmiljön och menar att det är så det ska spelas, inte inne i industriområden. Folk kommer ju och tittar och det är folk i rörelse.

Det finns blott fem nationella bouletävlingar i landet, varav Wendes Open är en. Tävlingarna i Tivoliparken drar igång klockan 13:00 på fredagseftermiddagen.

Relaterade artiklar