Laddar

Anrika mångmiljonhuset till salu i Kristianstad

Behöver du lite mer plats att bo på? Nu ska en anrik 1920-talsvilla säljas i centrala delarna av Kristianstad. Den totala bo -och biytan är på över 500 kvadratmeter. Priset är också därefter.

delningar

En över 500 kvadratmeter stor villa är nu till salu i de centrala delarna av Kristianstad, med ett utgångspris på 8,5 miljoner kronor. Uppdraget att sälja den har gått till Mårtensson Mäklare AB som nu har goda förhoppningar om att hitta rätt köpare.

Den gedigna putsade tegelvillan har ägts av samma familj i tre generationer, men nu har de tagit beslutet flytta. Huset som uppfördes år 1924 är byggt i tre plan med totalt tio rum. Ägarna har valt att behålla stora delar av villans ursprungliga utseende med klassiska byggnadsdetaljer.

En hel del lyx finns inom huset väggar, bland annat en hall med välvt innertak, marmorerat naturstensgolv, sammetstapet, en stor öppen spis och mycket stukatur i taken. På tomten finns det också en stor trädgård i söderläge för den som vill njuta av solen.

– Det är sällsynt med den här typen av villor i Kristianstad, det finns bara ett fåtal i denna storlek, ålder och prisläge. Villan passar till den som anser att man vill bo centralt men lugnt, kanske med krav på sekelskifteskaraktär med högt i tak och stora ytor. Vissa kanske vill ha den delvis till representation/företagsdel i kombination med bostad, säger Jenz Mårtensson.

Ett flertal personer har visat intresse för att köpa fastigheten. Nu planerar mäklaren för individuella visningar, de att ge den bästa servicen och diskretion för spekulanterna.

Relaterade artiklar