Laddar

Allsvenska drömmen död för KIK

Det blir inget spel i Hockeyallsvenskan för Kristianstads IK. En poäng borta mot Västerås – samtidigt som konkurrenterna gjorde jobbet innebär att man förblir ett division 1-lag. ”Ska jag var ärlig känns det förjävligt”, säger Daniel Andersson.

delningar

Kristianstads IK stod för en besvärlig uppgift under söndagseftermiddagen. Klubben hade nämligen inte ödet i egna händer, då de var beroende av att Södertälje eller Troja/Ljungby tappade poäng samtidigt som KIK själva gjorde jobbet mot Västerås.

I slutet av den tredje perioden såg det dock bra ut för KIK – då de för en kort stund såg ut att knipa en av platserna till Hockeyallsvenskan. I Småland tappade nämligen Troja/Ljungby 4-2 till 4-4 mot Huddinge – samtidigt som KIK ledde med 1-0 borta mot Västerås. Den allsvenska drömmen grusades dock snabbt för KIK, då Västerås kvitterade med 2.40 kvar på klockan och sedan avgjorde snabbt i förlängningen.

– Ska jag var ärlig känns det förjävligt just nu. Man fick ju upp hoppet där ett tag. Så just nu är det bara tungt. Det är rätt surt. Man vill inte tänka på hockey just nu. På det stora hela får man väl tänka att vi gjort en bra säsong men just nu är det bara skit, säger Daniel Andersson som blev KIK:s siste målskytt för säsongen.

Hur bra koll hade ni på de andra matcherna? – Vi hade koll. Sen fick vi ju höra att de (Huddinge) gjort 4-4 och klacken jublar. Sen gör de (Västerås) mål direkt efteråt, det blir ju lite ridå där. Det var ju tur i oturen att Troja vann på full tid. Annars hade man väl varit ännu mer förstörd. Det är jävligt tungt är det. När vi gick in ville komma vi komma bland de två bästa och det misslyckades vi med, så det är klart det är jobbigt.

Hur gick tankarna när Västerås kvitterade? – Det var jävligt snöpligt, som att luften gick ur oss lite. Vi fick upp hoppet ett tag men de sänkte oss nästan direkt.

Poängtappet mot Västerås kom dock inte att spela någon roll för KIK:s del, då Troja/Ljungby till slut kunde reda ut situationen de försatt sig själva i och göra 5-4 mot Huddinge. Troja/Ljungby gör därmed Södertälje sällskap i allsvenskan nästa säsong medan Kristianstad, Västerås, Huddinge och Visby/Roma får spela i division 1.

 

Kvalserien till Hockeyallsvenskan VIK Västerås HK 2-1 e. fl. Kristianstads IK (0-1, 0-0, 1-0, 1-0) Målen: 15:31 0-1 Daniel Andersson (Thom Flodkvist & Joel Persson), 57:20 1-1 Mikael Frycklund (Lukas Zetterberg & Anton Mylläri), 60:44 2-1 Niklas Lihagen (Anton Mylläri). Skottstatistik: 32-36 (14-17, 10-15, 7-4, 1-0) Utvisningar: VIK: 5×2 KIK: 2×2 Domare: Daniel Eriksson. Publik: 2 118, ABB Arena Nord.

Relaterade artiklar