Laddar

Allsvenska debuten avklarad för Kajsa, 16

I premiären mot Vittsjö fick Kajsa Törnkvist, 16, göra sin allsvenska debut. Efteråt hyllades försvarstalangen. ”Jag tycker hon gjorde det riktigt bra”, säger tränaren Elísabet Gunnarsdóttir.

delningar

Kristianstads DFF föll med 0-1 i derbypremiären mot Vittsjö GIK. Ett av glädjeämnena i hemmalaget var 16-åriga Kajsa Törnkvist – som spelade 82 minuter som vänsterback och därmed gjorde sin allsvenska debut.

– Jag tycker hon gjorde det riktigt bra. Det var ingen lätt match för henna att komma in i. Hon har varit väldig nervös över att spela en match i Damallsvenskan, vilket vi alla har full förståelse för. Men hon kommer in och gör en riktigt bra insats. Hon är trygg med bollen och har bra spelförståelse för att vara så ung. Sen får man samtidigt ta det i rätt fart, hon kommer inte kunna spela 90 minuter i varje match, säger KDFF-tränaren Elísabet Gunnarsdóttir.

Den 16-åriga försvararen är också nöjd med sin debut.

– Det var som hon sa. Det var jättenervöst innan matchen men det kändes ändå bra när jag kom in i matchen, när vi fick flyt kändes det bättre.

Hur fort tyckte du det släppte med nervositeten? – Egentligen direkt när de blåser igång känns det lättare. Men ju längre in man kommer i matchen desto lugnare känns det ju.

Hur kändes det att få debutera nu? – Det var jättekul. Det är ju det jag har kämpat efter länge, att få spela i Damallsvenskan. Så det var kul att äntligen få debutera.

Hur tycker du att det gick för dig själv? – Jag vågade ändå driva framåt. Det har jag inte vågat riktigt innan. Men vi har övat på det, så det kändes bra. Jag är väl ändå nöjd med min insats – det var ju ändå första matchen i Damallsvenskan.

Relaterade artiklar