Laddar

Nazist arbetade i fängelset i Kristianstad

En medlem i Nordiska Motståndsrörelsen har arbetat på anstalten i Vä. Det har gjort flera av de intagna oroliga.

delningar

Under två års tid har en man som är medlem i Nordiska Motståndsrörelse (NMR) och som pekas ut som en aktiv nazist, arbetat på anstalten i Vä. Det är något som Kristianstadsbladet nyligen har avslöjat.

En anhörig till en av de intagna har berättat för tidningen att kunderna i fängelset känner sig oroliga. Anledningen är att han jobbat i kiosken, där de intagna betalar genom att uppge sina personuppgifter.

– Han kan alltså se deras namn och uppgifter. Det här är ju en guldgruva för Nordiska motståndsrörelsen, som vill utrota alla som inte ser svenska ut och som de ser som en avart, säger den anhörige till Kristianstadsbladet.

Mannen ska sedan tidigare vara dömd för våldsamt motstånd samt för att ha skadat en polis. Han ska även ha fått en dom emot sig efter att ha burit knogjärn på en pub i Kristianstad.

Det är oklart ifall anstalten har gjort någon säkerhetskontroll. Mannen är nämligen anställd av en livsmedelsbutik och inte av Kriminalvården. När det nu har uppmärksammats att den anställde i kiosken är medlem i den Nordiska Motståndsrörelsen, har de tagit kontakt med livsmedelsbutiken. De har framfört en önskan om att han inte ska jobba kvar.

– Så här i efterhand kan man ha uppfattningen att det här inte är lämpligt. Men han har skött sitt jobb i kiosken på ett bra sätt. Hans engagemang i den där rörelsen har inte getts utlopp för så länge han stått i kiosken. Då hade vi agerat för länge sedan, säger Stefan Karström, chef för anstalten till Kristianstadsbladet.

Relaterade artiklar