Laddar

Åkte ur serien – nu kan föreningen läggas ner

Nedflyttningen är redan ett faktum. Nu finns risken att klubben inte återkommer till seriespel 2018. ”Det finns väl en liten chans att det inte blir något alls nästa år ”, säger ordföranden.

delningar

Helgens derbyförlust mot Linderöds IF blev spiken i kistan för Djurröds IK. Trots att fyra omgångar återstår av Divison 6 Mellersta är nedflyttningen till sjuan redan ett faktum.

– Vi förstod väl egentligen efter vårsäsongen att det skulle bli tufft. Vårt mål nu på hösten har varit att avsluta snyggt. Vi har ju svårt bara att få ihop folk till matcherna för tillfället, med skador och avstängningar. Så det är väl största fokuset just nu, att få ihop folk, säger Djurröds IK:s spelande ordförande Emil Svensson.

Även om Djurröd inte kan nå en kvalplats av egen kraft menar Emil Svensson att det fortsatt finns ett litet halmstrå kvar, för att nå en kvalplats.

– Örtofta har ju också lämnat walk over i en match. Skulle de lämna walk over i en till blir de ju uteslutna. Det bör ju innebära att vi skulle åka upp på kvalplats. Det är inget vi räknar med men det finns en liten möjlighet.

Om vi backar bandet till inför säsongsstarten var tongångarna i Djurröd optimistiska, och Emil Svensson menar att man då på pappret hade ett av seriens bästa lag. Att det har gått som det gjort finns det flera anledningar till.

– Det har varit dålig prioritering bland folk, dels på träningar och dels på matcher. Sen har vi inte fått ihop det som vi ville, med tränarna där innan också som slutade här i somras. Den största anledningen är väl att folk inte dykt upp som vi har lovat varandra. En stor anledning till det är väl de långa bortamatcherna. Det blir inte samma intresse som i Kristianstadsserien.

Efter den tuffa säsongen finns det nu en chans att Djurröds IK, som återkom till seriespel så sent som 2015, nu åter lägger ner föreningen.

– Jag tror inte så många av oss hunnit tänka på nästa år hittills, om jag ska vara ärlig. Det finns väl en liten chans att det inte blir något alls nästa år faktiskt, kan jag väl avslöja.

– Det har inte att göra med att det gått dåligt eller att det inte är kul och förlora. Det handlar om allt runtomkring. Att det är svårt att locka till sig spelare när man ligger en bit utanför Kristianstad. På de flesta träningarna har vi inte varit mer än sju-åtta man och då är det svårt att göra något vettigt, säger Emil Svensson som betonar att något beslut om föreningens överlevnad inte är fattat.

– Det är absolut inget bestämt men det lutar väl åt det hållet.

På säsongens 18 matcher har Djurröd fått nöja sig med åtta poäng och parkerar näst sist i tabellen, med tabelljumbon Höörs IS bakom sig.