Laddar

Åklagaren vill få hotelltjuv dömd till fängelse

Rättegången mot en 30-årig hotelltjuv har nu avslutats. Åklagaren vill att han döms till fängelse.

delningar

Det var i mitten av juni månad som en hotellgäst i Kristianstad upptäckte att flera värdesaker var borta från rummet. Bland annat fattades det en dator och en adapter. Fler anmälningar kom in från ytterligare tre gäster och till sist kunde en 30-årig man gripas misstänkt för stölderna.

– Det slutade med att den här personen stoppades när den skulle checka ut från hotellet. Då har han haft nån nyckel med sig. Men det ser inte ut som att de har hittat godset, sade polisens presskommunikatör Eva-Lotta Hermansson Truedsson i samband med att tjuven anhölls.

Mannen har nu åtalats och ärendet har varit uppe i rättegång i Kristianstads tingsrätt. På måndagen avslutades den sista av tre dagar med huvudförhandlingar. Där har det framkommit att 30-åringen hade huvudnycklar som passade till samtliga rum i hotellet. Det hittades även stöldgods i hans egna rum.

Enligt Kristianstadsbladet vill åklagaren att den misstänkta tjuven ska dömas till ett års fängelse. Advokaten som försvarat honom tycker dock inte att bevisen räcken, utan vill endast att 30-åringen ska ställas till svars för häleri.

Även två 18-åriga kvinnor ska ha varit inbladade i stölderna. Samtliga checkade ut tillsammans och stoppades av polisen. En av 18-åringarna ska ha burit på stöldgods i en påse.

Relaterade artiklar