Laddar

Åklagaren om mordförsöket: ”Ganska jobbigt ärende polisiärt”

En tidskrävande utredning är att vänta efter mordförsöket.

delningar

I tisdags begärde åklagaren en 24-årig man häktad, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Det sedan mannen kvickt kunnat gripas efter det mordförsök som inträffadeGöingegatan i Kristianstad. Tingsrätten valde också att gå på åklagarens linje och häkta mannen under dagen.

– Det som gör att han häktas är att skadebilden, på killen med skada, såg otäck ut. Sen vet jag inte rent medicinskt hur allvarligt det är. Men rimligen är det medicinskt inte så farligt som man kan tro när man ser på bilder. Polisen har fått lite information och det är inte så fruktansvärt illa med kroppen. Men det plus det andra människor har berättat gör att han på sannolika skäl är misstänkt för brott, säger åklagaren Christoffer Ramqvist.

Än så länge är utredningen bara så smått påbörjad, då flera vittnen förvisso hörts medan man inväntar svar från de tekniska analyserna. Christoffer Ramqvist konstaterar dock redan nu att det kan komma att bli en komplicerad utredning.

– Det är många som hörts och lämnat uppgifter. Då får man fundera på varje (uppgiftslämnare). För man vet inte riktigt vem eller vilka som har riktiga uppgifter eller vilka som inte avser att lämna riktiga. Det är ganska mycket pussel som görs med brottsplatser, skadebilder och förhör för att få ihop allting.

– Det är ett ganska jobbigt ärende polisiärt och det kräver mycket tid för att reda ut vad som hänt.

Åklagaren är dock tydlig med att man inte vill gå ut med för mycket uppgifter i fallet, med anledning av de många vitt skilda uppgifter man fått in i fallet.

– Vi har hypotes som vi jobbar med, sen får vi se om den kan hålla eller inte.

Christoffer Ramqvist flaggar även nu för att han kommer begära den 24-årige mannen omhäktad, om knappa två veckor, för att hinna få in tekniska analyser innan ett beslut om ett eventuellt åtal fattas.

Relaterade artiklar