Laddar

Åhuspolitiker nominerad till partiledare

När Moderatkvinnorna sänt in sin nomineringslista för ny partiledare finns en politiker från Åhus med.

delningar

Moderatkvinnorna – ett nätverk knutet till Moderaterna – meddelade under måndagen att man skickat in sin nomineringslista för en ny partiledare. Totalt är det fem personer Moderatkvinnorna nominerat, varav en är riksdagsledamoten Maria Malmer Stenergard från Åhus.

Övriga personer som nominerats utav Moderatkvinnorna är Catharina Elmsäter Svärd, Carl Bildt, Kristina Axén Olin och Elisabeth Björnsdotter Rahm.

– Vi har tagit fram en lista som tar hänsyn till flera olika aspekter. Vi lyfter namn från hela Sverige. Vi har lyft flest kvinnonamn, för att synliggöra att vi har flera starka, duktiga kvinnliga politiker i vårt parti. Vi har också valt att inte bara lyfta kvinnonamn utan i första hand se till kompetens och vilka namn som har stöd i vårt nätverk i hela Sverige, säger Maria Rydén, vice ordförande i Moderatkvinnorna, i ett pressmeddelande.

Noterbart är att Ulf Kristersson, som har störst stöd bland länsförbunden, inte nomineras utav Moderatkvinnorna.

Moderaterna väljer sin nya partiledare på en extrainsatt partistämma 1 oktober.

Relaterade artiklar

M vill satsa 5,6 miljarder på fler poliser

"De satsningar Moderaterna nu gör motsvarar uppskattningsvis ytterligare 770 poliser och 710 civilanställda i Skåne", säger Torbjörn Tegnhammar, oppositionsråd i Malmö. Partiet vill skriva av studielån efter fem år.