Laddar

Åhusbolaget lanserar pridesprit för lika rättigheter

På vodkafabriken i Åhus har man nu tagit fram en ny spritflaska där intäkter går till de organisationer som jobbar med HBTQ-frågor. Absolut Rainbow heter den nya produkten.

delningar

I samband med Stockholm Pride har The Absolut Company i Åhus tagit fram en specialdesignad vodkaflaska med namnet ”Absolut Rainbow”. Idén är att bidra till en bättre mångfald i Absoluts arbete för en mer öppen värld.

– Vi har klätt vår ikoniska flaska regnbågsflaggans färger och gör den till en permanent medlem av Absolut familjen. Detta är en av flera aktiviteter vi genomför för att visa vad vi står för, säger Yann Fränckel, Brand Manager White Spirits på Pernod Ricard Sverige.

Flaskan ska enligt bolaget ha en design som ser handgjord ut, men regnbågens färger målade som penseldrag. Redan på 1980-talet började Absolut Vodka att engagera sin för HBTQ-frågorna. Det är andra gången de lanserar en unik flaska på den svenska marknaden, för att visa att man står för mångfald och lika rättigheter.

Den 24 juli kommer den att finnas dem en del av beställningssortiment på Systembolaget och kommer att finnas där permanent. Av varje såld flaska kommer 20 kronor att kommer att gå till organisationer som jobbar med HBTQ-frågor. Pengarna läggs i en regnbågsfond.

Relaterade artiklar