Åhus kan få Sveriges största golftävling

Englands Paul Waring vann golftävlingen Nordea Masters den 19 augusti 2018 i Mölndal. - Foto: Bildbyrån

Åhus kan få bli värd för Sveriges största golftävling.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Golftävlingen Nordea Masters (tidigare Scandinavian Masters) kan komma till Åhus år 2020. Det erfar Kvällsposten efter att representanter från Europatouren har varit på plats i byn för att granska anläggningen. Tävlingen lockar elitspelare från hela världen och sänds i teve. Ännu är dock inget spikat.

–  Europatouren har undersökt marknaden och det finns en dialog. Kristianstad är intresserade och absolut finns möjligheten. De har starka ekonomiska resurser och en väldigt fin bana, så givetvis är det ett bra alternativ, säger tävlingsansvariga Claes Nilsson till Kvällsposten.

Golfbanan i Åhus drivs av Kristianstad Golfklubb och de har gjort stora investeringar, med en ambition att banan ska bli landets bästa.De har hamnat på topp tio-listan när Golf Digest nyligen rankade Nordens bästa golfbanor. Det har dock krävs hårt arbete.

— Banan är i fantastiskt bra skick och vi har därför haft en riktigt bra säsong. Den var helt ny inför förra säsongen och efter att fått ligga till sig ett år har den bara blivit ännu bättre. Dessutom tog vi ett par mycket bra beslut i början på året som lett till att vi klarat av det torra klimatet utan problem, har marknadschefen Carl-Henrik Dahlqvist, sagt till Bättregolf.se.

Sedan tidigare är det klart att Nordea Masters ska spelas på Hills G&SC i Mölndal även år 2019. Det innebär att det kan bli Kristianstad/Åhus tur först år 2020.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar