Laddar

Åhus HBK räckte inte till mot favoriterna

Det blev en målkavalkad när Åhus HBK premiärföll. ”Vi möter ett topptrimmat lag”, säger Pontus Axelsson.

delningar

Förra säsongen rasade Åhus Horna BK ur fyran med dunder och brak. Efter en vinter med stor spelaromsättning ställer de nu ett ungt lag på banan i Division 5 Nordöstra.

Mot favorittippade Tosteberga/Nymölla IF räckte de dock inte till, och fick till slut se sig besegrade med 2-5.

– Jag är besviken. Det har gått bra under försäsongen men en premiär är alltid en premiär. Vi möter ett topptrimmat lag, så det är inte så mycket att säga om egentligen, säger Åhus HBK-förvärvet Pontus Axelsson efter matchen.

Bara två minuter in på matchen kunde Niklas Tidblad ge Tosteberga/Nymölla ledningen, sedan han utnyttjat en målvaktsretur. Efter hand tog sig dock hemmalaget in i matchen och i den 44:e matchminuten kunde Isac Hallin dundra in 1-1, efter att han tagit till vara på en frisparksretur.

– När vi får in 1-1 i slutet av första så kändes det genast bättre, säger Pontus Axelsson.

Det skulle dock inte dröja många minuter in på andra halvlek innan Tosteberga/Nymölla återtog ledningen. I den 49:e minuten presenterade sig Marcus Johnsson, genom att förvalta sin egen retur och göra 1-2.

– Det är ju individuella misstag. Det är det vi måste träna på. Men vi är som sagt ett ungt lag och jag tycker att en premiär är en premiär, det är bara att köra vidare, förklarar Axelsson de tidiga målen i första och andra halvlek.

Elva minuter senare höll sig samme Johnsson framme och gjorde även 1-3. Varpå Pontus Brynö utökade till 1-4 i den 70:e minuten, sedan Niklas Tidblad hittat rätt med ett inspel.

Åhus HBK lyckades förvisso framkalla lite nerv, då Pontus Axelsson reducerade till 2-4 i 75:e minuten. Efter att Tim Wasik tråcklat sig in i straffområdet spelade han fram Axelsson, som inte gjorde något misstag mot polarna i Tosteberga/Nymölla.

– Jag har ju spelat med de flesta i Bromölla. Det är alltid kul att möta dem. Jag visste ju redan innan vad de gick för. Men som sagt de är topptippade och det visste vi. Det är synd att vi släpper inte lite för mycket mål bara.

Målkavalkaden avslutades först i den 81:a matchminuten. En viss Marcus Johnsson utnyttjade då en snål hemåtpassning från Åhus HBK-försvaret och kunde enkelt rulla in 2-5.

Storsegern innebär att Tosteberga/Nymölla omedelbart tar kommandot i den nordöstra femman, där även Fjälkinge IF och Åhus IF inkasserat premiärsegrar.

Bonnamatchen är artikelserien där 24Kristianstad en gång i veckan gör ett nedslag vid en match i lokalfotbollen. Mötet mellan Åhus Horna BK-Tosteberga Nymölla IF var först ut 2018.

Betygsättning av Åhus Horna BK 2-5 Tosteberga/Nymölla IF Betygen delas ut enligt skalan 1-5. Där 1 är underkänt, 2 är godkänt, 3 är bra, 4 är mycket bra och 5 är världsklass – med lokalfotbollens mått mätt.

Spelet – 3 Att det var en premiär var tydligt i den första halvleken, då det inte var mycket som stämde. En hel del kamp men få chanser och en avsaknad av skönlir. Den andra halvleken bjöd dock på betydligt roligare spel, som värmde i kylan. Det räcker för att dra upp betyget från godkänt till bra.

Planen – 2 Konstgräset i Åhus är säkerligen utmärkt att träna på och duger sannolikt fint för träningsmatcher. Nu är det dock seriespel vi bedömer, och då kan betyget knappast bli mer än godkänt för en konstgräsplan med få publikplatser.

Programbladet – 2 Vid en första anblick såg det väldigt bra ut. Snabbt insåg dock undertecknad att Tosteberga/Nymölla-truppen inte stämde överens med den som var på planen. Tabellen var dessutom inte uppdaterad. Däremot plus för att tränarens kommentar fanns med och att övriga matcher i omgången syntes.

Korven – 3 Förra året fick Åhus HBK-korven en trea i betyg, vilket de nu försvarar. En matig korv som sannolikt är bland de största i lokalfotbollen. Köttet var saftigt men i övrigt stack smaken inte ut. Plus i kanten för att det fanns två olika sorters senap att välja mellan.

Matchens lirare – Marcus Johnsson, Tosteberga/Nymölla IF På kanterna charmade Niklas Tidblad och Pontus Brynö med sin offensivlusta. Det är dock svårt att bortse från en hattrickhjälte. En anfallare som ständigt är på rätt plats vid rätt tillfälle, och med lite flyt kunde gjort både ytterligare ett och två mål. Fortsätter Johnsson på den inslagna vägen kan han mycket väl vara spelaren som skjuter upp Tosteberga/Nymölla till fyran.

Relaterade artiklar