Laddar

Åhus föll i viktiga bottenmötet: ”Rätt surt”

Division 5 kommer allt närmare för Åhus Horna BK. På tisdagskvällen förlorade man hemma mot nedflyttningskonkurrenten Hanaskogs IS. ”Just nu är det rätt surt”, säger Åhus Horna-spelaren Tim Wasik.

delningar

Efter elva spelade omgångar stod Åhus Horna BK på sex poäng och låg näst sist i Division 4 Östra. I de två sista matcherna innan sommaruppehållet väntade dock Snogeröds IF och Hanaskogs IS – lagen som innehar de negativa kvalplatserna. Efter 0-1-förlusten mot Snogeröd senast gick Åhus dock på ytterligare en mina under tisdagen, när man föll med 1-3 mot Hanaskog.

– Det var väl en viktig match att spela och vinna, så det var väl tråkigt att det blev en förlust. Så just nu är det rätt surt. Men det är bara att komma igen, säger Åhus Hornas Tim Wasik.

Tisdagskvällens möte med Hanaskogs IS blev en tajt och tuff historia, där Östra Göinge-laget dock kunde gå vinnande ur striden. Det var också Hanaskog som kom att ta ledningen efter dryga 20 minuter. Då en lång boll gick in bakom Åhus-försvaret och Lukas Johansson kunde göra 0-1. Kvitteringen kom dock inte att dröja alltför länge. Efter baklängesmålet vaknade nämligen Åhus till och efter ett fint samspel i och kring Hanaskogs straffområde kunde Simon Svensson placera in 1-1-målet i Max Rundqvists högra kryss.

 

Tim Wasik och hans Åhus Horna åkte på säsongens elfte förlust.

I den andra halvleken var det dock bara bortalaget som kom att skriva in sig i målprotokollet. Dryga timmen in på matchen slog Berat Gjyrevci en perfekt avvägd djupledsboll till Jonathan Vågemyr. Anfallaren rundade därefter Simon Rittbo i Åhus-målet och la in 1-2-målet. Knappa tio minuter senare kom också spiken i kistan. Emil Nilsson vann boll på mitten och hittade fram till Berat Gjyrevci, som återigen kunde stå för förarbetet, när Lucas Mårtensson gjorde 1-3.

– Det var väl bra. Men vi slarvade lite. Det är sånt vi får öva på till nästa match. Gör vi inte de misstagen som vi gjorde denna matchen, tror jag absolut vi har bra chans de andra matcherna, säger Tim Wasik.

Vad är det du syftar på för slarv? – Det är väl lite småsaker här och där. Jag kommer inte på något specifikt just nu.

 

Anton Nilsson och David Stridsman klappar om varandra efter slutsignal. 

De avslutande 20 minuterna blev ruffiga, med hårt spel och mycket gnäll. För Åhus Horna kom också en fin reduceringschans – men David Lindgrens välavvägda frispark tog i stolpen. Istället kunde Hanaskog kontrollera matchavslutningen och avgå med tre poäng. Förlusten innebär att Åhus Horna går till sommarvila med åtta poäng upp till kvalplats – men Tim Wasik menar att han vet vad som krävs för att man ska vända på säsongen.

– Det är inställningen och minimera småmisstagen. Sen tror jag absolut vi har en väldigt god chans att vinna många fler matcher och stanna kvar i serien.

Betygsättning av Åhus Horna BK 1-3 Hanaskogs IS: Betygen delas ut enligt skalan 1-5. Där 1 är underkänt, 2 är godkänt, 3 är bra, 4 är mycket bra och 5 är världsklass – med lokalfotbollens mått mätt.

Spelet – 3 Trea eller fyra, trea eller fyra, trea eller fyra…? Vi nöjer oss till slut med en trea. Fyra mål framåt, en ribbträff för Hanaskog och ett stolpskott av Åhus. Mycket kamp, ruff och heta känslor. Lite väl ofta var det dock fokus på just den fulare delen av spelet, vad domaren blåste för och inte samt vad motståndaren gjorde. Förståeligt? Givetvis. Men det håller ändå nere betyget.

Planen – 5 Undertecknad hann inte mer än ta plats vid räcket innan han ville springa in på planen. Herregud vad den såg inbjudande ut! Perfekt klippt gräs och en matta som allt som allt såg väldigt bra ut. Om Furehovs vackra läge och kvällssolen kan ha bidragit? Det är möjligt, men femman är likväl välförtjänt.

Programbladet – 2 Här balanserar Åhus Horna farligt nära ett underkänt betyg, men klarar sig precis. Fullkladdat med annonser och reklam, så det var inte direkt estetiskt tilltalande. Serietabellen fanns med och likaså laguppställningar, även om de sistnämnda inte stämde. Nödvändig information, men inte något direkt mervärde.

Korven – 3 En mättande korv, minst sagt. Det är mycket mat för pengarna ute i Åhus. Smaken var det inte heller något fel på. Råvaran stack dock inte ut på något vis, och glöms lätt bort i mängden. Kort och gott en stabil korv, även om skinnet var en aning segt. Utbudet av tillbehör? En ketchup och en senap.

Matchens lirare – Emil Nilsson, Hanaskogs IS Efter matchen prisades Berat Gjyrevci (Hanaskog) och Simon Svensson (Åhus) som de bästa spelarna i vardera lag. En duo som skötte sig utmärkt. Undertecknad anser dock Emil Nilsson vara matchens bästa spelare. Växte sig in i matchen och dominerade mittfältet under den andra halvleken. Sprang och slet likt ingen annan. Vann ständigt boll på mittfältet och serverade krossbollar till rätt adress gång på gång. Den främsta anledningen till att Hanaskog vann mittfältskampen.

Relaterade artiklar