Ägaren om försvunna VM-hunden: ”En väldigt intelligent hund”

Har du sett en hund av den här typen? Då kan det vara Leela. - Foto: Pixabay

Här är det senaste om den försvunna VM-hunden i Kristianstad.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var vid 12-tiden på onsdagen som en hund av rasen Shetland Sheepdog försvann när ägaren befann sig i närheten av golfbanan vid Skepparslöv. Den tillhör det colombianska VM-teamet som just nu tävlar i världsmästerskapet i Agility som arrangeras i Kristianstad Arena. 

– Igår gick min man med Leela i parken. De mötte en man med hund som verkade skrämma henne och då springer hon iväg. När de kommer tillbaka så är hon borta. Ingen har sett eller hört något om henne, det är som att hon är uppslukad av jorden , säger ägaren Yury López till 24kristianstad.se.

Har hon varit borta så länge någon gång förr?

– Nej, detta är första gången. Det är en väldigt smart och väldigt intelligent hund. Jag förstår inte vad som hände i går.

Sedan onsdagen har stora insatser gjorts för att hitta Leela igen. Allmänheten uppmanas att inte försöka fånga hunden, utan ta kontakt med ägaren ifall de ser den. Facebooksidor har startats för att sprida information om försvunna Leela. Där har många engagerat sig under dagen. Försvinnandet har också anmälts till polisen.

Under torsdagen har man sökt med ID-hund ute i terrängen. Den typen av hund är specialiserad på att söka efter försvunna djur och har hittat spår i närheten av en gård. Även kommunen hjälper till genom att låta en av sina anställda arbeta med att söka efter Leela. En drönare har också skickats upp för att söka av terrängen.

På eftermiddagen satte man dessutom in en skallgång i området där hunden antas befinna sig. Ännu är Leela inte funnen, trots att det har gått över ett dygn. Ägaren är dock förhoppningsfull om att hitta tiken.

– Ja, såklart. Vi hoppas på sökningarna de gör i området, säger Yury López.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar