Laddar

Absolut lanserar ny smak efter fyra års väntan

I morgon kommer Absolut att lansera en ny spritsmak. Det har nu gått fyra år sedan den senaste smaken kom ut på marknaden. All dryck tillverkas lokalt i fabriken i Åhus.

delningar

Det har nu gått fyra år sedan Absolut släppte sin senaste smak. Men nu har de tagit fram en ny sprit med limesmak, som kommer att lanseras under morgondagen den 1 april. Då ska den finnas tillgänglig i alla Systembolagets butiker. Idén är att skapa en premiumsprit som ska kunna användas för klassiska vodkadrinkar med fräsch twist.

–  Tillverkningen kommer, liksom all vodka från Absolut, att ske i Åhus där bönder, verksamma sedan generationer tillbaka, bidrar med ingredienser av högsta kvalitet till produktionen av Absolut Vodka. Den naturliga smaken av lime är något som har saknats på marknaden, säger bolagets pressansvarige.

Så här beskrivs vodkan av Per Hermansson, Absoluts smakexpert: ”Jag har under min 30-åriga karriär skapat många smaksatta vodkor, men att få till den komplexa tonen hos lime har alltid varit en utmaning. Blandningen som vi har skapat för Absolut Lime uppnår allt vi eftersträvat, den erbjuder en fyllig karaktär som är både komplex och uppfriskande och som, precis som alla Absoluts smaker, är gjord med naturliga ingredienser utan tillsatt socker.” 

Relaterade artiklar