Laddar

Absolut lanserar ny dryck inför sommaren

Absolut i Åhus har lanserat en ny dryck inför sommaren med en betydligt lägre alkoholhalt än deras övriga produkter. Bolaget tar sig därmed in på en ny marknad.

delningar

Absolut i Åhus har gjort sig mest kända för sin sprit, som tillverkats i fabriken under flera decennier. Nu har de bestämt sig för att gå in på en ny marknad genom att lansera två nya drycker under namnet Absolut Mixt. Produkten har en alkoholhalt på 4,5 procent och ska enligt bolaget vara enkel att ta med, tack vare en trist-off-kapsyl.

Den 28 april började de att sälja den nya drycken på Systembolaget. Absolut Mixt beskrivs som lätt kolsyrad, naturligt smaksatt med en blandning av bär, frukter och Absolut Vodka. Råvarorna till spriten kommer från vete som odlas lokalt.

– Smaken har varit kärnan i framtagningen av produkten. Med Absolut Mixt kan människor bli mer spontana eftersom det är så mycket lättare att ha en fest med vår nya produktserie, säger Craig Johnson, global marknadsdirektör på Absolut i ett pressmeddelande.

De smakar som nu lanserats är blåbär/lime samt hjortron/äpple. Idén är att knyta an till de svenska bärskogarna. Det framkommer inte ifall några fler smaker kommer att lanseras.

Fakta/Absolut Company: Namnet Absolut Vodka lanserades år 1979. Sedan det året har fabrikerna i Åhus tillverkat och exporterat sprit genom bolaget Vin & Sprit. År 2008 köpte den franska spritjätten Pernod Ricard hela verksamheten och driver den ännu i dag.

De senaste två åren har The Absolute Company omsatt cirka 5,4 miljarder kronor. Under de senaste tre åren har dock produktionen av Vodka gått ner med närmare sex procent. Den främsta anledningen är att det köps mindre mängder vodka i USA, som är Absolut:s viktigaste exportmarknad.

Relaterade artiklar