ABK storsatsar på ny aktivitetsplats

Grönområdet kommer att bli en stor samlingspunkt för alla åldrar. Kommunala bostadsbolaget gör nu en stor investering.

delningar

På det stora grönområdet mellan hyreshusen, fritidsbadet och Gamlegårdskolan kommer det att byggas en stor lekplats och aktivitetsplats.

Hyresgästerna hos AB Kristianstadsbyggen har själva fått tycka till om hur Gamlegårdsparken ska utvecklas. Flera teckningar och synpunkter har skickats in och som nu har utvecklats till ritningar.

– Vi vill satsa på en aktivitetsplats där alla känner sig välkomna, säger ABK:s vd Henrik Strand.

Totalt 1 200 kvadratmeter med lekyta kommer att byggas i anslutning till dammen. Den höga backen kommer att utnyttjas med klättertorn och en täckt rutschkana, ett par av önskemålen från barn i området. Nedanför kommer fotbollsplanen att finnas kvar.

Det blir också möjlighet för hopplek genom nedsänkta studsmattor. Dessutom byggs en lång linbana och något som kallas för dansbåge – där man kan sjunga och dansa.

– Framför allt flickor önskade sig en plats där man kunde interagera med musik. Det har vi tagit fasta på och kommer att ha en dansbåge där man kan leka och tävla mot varandra till musik, men också en scen där man under dagtid kan koppla in egen musik till fast högtalare och uppträda med sång och dans, säger säger Carolina Aouseus, ansvarig för ABK:s utemiljöer.

Lekplatsen på Gamlegården. Illustration: ABK/Creative Army

För de yngre barnen kommer det att finnas en separat avdelning för lek. För de lite äldre byggs det ett utegym. Det innebär att många av de boende snart får nära till gratis styrketräning.

– Just utegymet finansieras av kommunen, vilket vi är glada för. Vi är också glada över det goda samarbetet vi har haft med kommunen när vi planerat utegymet, säger Carolina Aouseus.

Planen är att aktivitetsplatsen ska stå klar lagom till sommarlovet år 2019. Just nu pågår upphandlingen av en entreprenör som ska genomföra byggnationen. ABK står för finansieringen och får stöd från Boverket för att förverkliga projektet. I området kommer det också nya sittplatser och belysning.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar