Laddar

ABK prisas av kommunen: ”Jätteroligt”

”Här har vi med varsam hand renoverat en av stadens mest ikoniska historiska byggnader”, säger VD:n.

delningar

Kommunens byggnadsmiljöpris 2018 går till AB Kristianstadsbyggen (ABK). Bostadsbolaget tilldelas priset för sin renovering av Östbergska gården i Kristianstad.

”ABK har på ett vördnadsfullt och lyhört sätt tagit fasta på gårdens rika historia och genomfört en renovering som tar hänsyn till gårdens arkitektur, ursprungliga material och olika ombyggnadsskeden över tiden. Resultatet är en fin avvägning mellan den ursprungliga byggnadens uttryck och de stora förändringar som företogs på 1950-talet”, lyder motiveringen från byggnadsnämnden.

ABK har arbetat med att renovera den nästan 200 år gamla byggnaden sedan i september 2014. Bostadsbolaget uppger att de reparerat skador och renoverat byggnaden utvändigt i syfte att återställa den i det skick den fick vid ombyggnaden på 1950-talet.

– Jätteroligt att vårt arbete med Österbergska gården uppmärksammas. För oss är det viktigt att ta hand om våra fastigheter, och här har vi med varsam hand renoverat en av stadens mest ikoniska historiska byggnader, ABK:s VD Henrik Strand i ett pressmeddelande.

Byggnadsmiljöpriset har en prissumma på 10 000 kronor. Den, och ett diplom, kommer delas ut till ABK på kommunens födelsedag den 22 maj.

Relaterade artiklar