Laddar

ABK inför nya köregler – vid nyproduktion

Nya köregler tog plats när uthyrningen av ”Finlandshusen” påbörjades.

delningar

I juni 2018 är det dags för inflyttning i AB Kristianstadsbyggens (ABK) nya hyresbostäder på Finlandsgatan 5 och 7. Uthyrningen av bostäderna har nu påbörjats och till det har ABK infört nya regler, som gäller vid uthyrning av nyproduktion.

– Ja, till de nya bostäderna på Finlandsgatan 5 och 7 kan den som är intresserad söka upp till tjugo olika bostäder, utöver de ordinarie ansökningarna, säger Jeanette Wilson, uthyrningschef på ABK, i ett pressmeddelande.

Även i fortsättningen menar bostadsbolaget att det kommer vara möjligt att söka fler än de ordinarie fem bostäderna vid nyproduktioner. Hur många bostäder en person kan söka vid var och ett av tillfällena kommer då att styras utefter hur många nya bostäder som byggs inom var projekt.

Husen på Finlandsgatan är Svanenmärkta, efter att ha byggs efter särskilda miljökrav, och har bostäder vars boyta är fördelad på 35-64 kvadratmeter. Totalt kommer det bli 74 nya bostäder i de nya hyreshusen.

Så stora är de nya lägenheterna på Finlandsgatan: 1 ROK på 35 kvadratmeter – 14 stycken 2 ROK på 51,5 kvadratmeter – 4 stycken 2 ROK på 54 kvadratmeter – 28 stycken 3 ROK på 60 kvadratmeter – 14 stycken 3 ROK på 64 kvadratmeter – 14 stycken