ABK bygger nya lägenheter på Sommarlust

Fastighetsbolaget AB Kristianstadsbyggen utökar sitt bestånd. Nu .bygger de nya lägenheter på Sommarlust.

delningar

Endast cirka 25 av AB Kristianstadsbyggens 9 000 bostäder är vakanta just nu. Det finns därmed en stor efterfrågan på lägenheter För att möta behovet bygger ABK två nya trevåningshus på Sommarlustområdet. Det blir totalt 24 nya hyresrätter. Under hösten år 2019 kommer det att stå klara för inflyttning.

– Sommarlustområdet är attraktivt och många söker när vi har lediga lägenheter här. Med de här nya husen möjliggör vi för fler att bosätta sig på området, säger ABK:s vd Henrik Strand.

Hälften av lägenheterna kommer att vara tvårummare, 60 kvadratmeter stora. Den andra hälften blir trerummare på 72 kvadratmeter. Samtliga får inglasade balkonger. De som bor på markplan får även en egen uteplats. Dessutom byggs fastigheterna med hiss.

Alla bostäder kommer att vara utrustade med diskmaskin, spis med induktionshäll och varmluftsugn, energisnål kyl och frys och bänkskivor i tåligt laminat. I det helkaklade badrummet finns tvättmaskin och torktumlare.

Mellan den 11 februari och 4 mars nästa år kommer lägenheterna att vara sökbara på ABK:s hemsida. Både fastigheterna byggs i kvarteret Oxen. Den ena på Utställningsvägen och den andra på Sommarlustvägen.

ABK bygger 24 nya lägenheter på Sommarlust i Kristianstad.Illustration: ABK/WEC360

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar