Laddar

96 nya hyresrätter ska byggas i Kristianstad

Snart ska 96 nya hyresrätter ska byggas i Kristianstad. Här är beskedet om när de står färdiga.

delningar

Hundratals nya bostäder kommer att byggas i Hammar/Kristianstad bara ett stenkast från den nya handelsplatsen C4 Shopping. Den 10 november förra året togs spadtaget för de första husen. Totalt arton byggherrar var intresserade av att bygga på marken och sju av dem valdes ut av kommunens tjänstemän. Snart går starten för nästa byggprojekt där AB Kristianstadsbyggen är ägare.

― På Stenskeppsvägen, mitt i nya Hammar bostadsområde, ska vi tillsammans med NCC nu planera för att bygga ett kvarter med hållbara hyresbostäder med hög kvalitet och gedigna materialval. Det blir ett bra komplement till staden som har ett behov av fler hyreslägenheter, säger Henrik Strand, VD, AB Kristianstadsbyggen.

Uppdraget att bygga lägenheterna i stadsdelen Stenskeppet kommer att delas upp i två faser. Den första påbörjas redan nu och innebär att budgetera och planera för byggnationen. Cirka 120 miljoner kronor beräknas hela byggprojektet att kostad.

Den andra fasen är den praktiska delen med att bygga hyresrätterna. I slutet av 2018 räknar NCC med att sätta spaden i marken. Då kan lägenheterna blir inflyttningsklara under 2020.

I kvarteret kommer det att bli fyra stucken fyravåningshus med totalt 96 hyreslägenheter. Husen är baserade på loftgångslösning med inglasade balkonger i solläge. Utsidan blir med tegelfasad.

De 27 lägenheter som ligger på markplan har en egen uteplats. Projektet omfattar även markarbeten för att skapa en attraktiv utemiljö, med bland annat synligt dagvatten och gröna ytor.

– Utöver de hyreshus vi ska uppföra tillsammans med AB Kristianstadsbyggen bygger vi även radhus i Hammar och har god kännedom om området. När stadsdelen är färdigbyggd kommer den att rymma cirka 400 bostäder, säger Ulf Jönsson, affärschef NCC Building.

Fakta. De nya lägenheterna:

Så här kommer de totalt 96 hyresrätterna att fördelas. De ska stå klara för inflyttning år 2020. Det är oklart vad hyran kommer bli.

1 rum och kök: Cirka 31 kvadratmeter. Totalt 20 stycken.

2 rum och kök: Cirka 56 kvadratmeter: Totalt 28 stycken

3 rum och kök: Cirka 63 kvadratmeter: Totalt 40 stycken.

4 rum och kök: Cirka 72 kvadratmeter: Totalt 8 stycken.

Relaterade artiklar