Laddar

45-åring frias från misshandel av ex-frun

Åtalades för misshandel. Frias nu av Kristianstads tingsrätt.

delningar

En 45-åring man åtalades i Kristianstads tingsrätt för misshandel och olaga hot. Enligt åklagaren ska mannen i början av november sparkat sin ex-fru och hotat med att skada henne, när de båda befann sig på CSK med ett av deras gemensamma barn.

Mannen själv menar att det istället är hans före detta fru som gett sig på honom. Enligt 45-åringen ska hon ha armbågat honom i ansiktet och därefter fejkat att hon blev nersparkad och hotad.

Tingsrätten har dömt mannen för olaga hot men friat honom från åtalet gällande misshandel. När det gäller hoten har dessa även hörts av ett vittne, som lämnat samstämmiga uppgifter som målsägande. Kristianstads tingsrätt anser det därför vara utrett att 45-åringen hotat sin ex-fru.

När det gäller misshandeln anser tingsrätten det dock inte vara styrkt att mannen misshandlat sin ex-fru. Kvinnan själv har inte med säkerhet kunna säga att det var avsiktligt, då mannen befann sig framför henne och sparkade bakåt. Inte heller av fotografierna anser tingsrätten att man kunnat dra några slutsatser kring det hela. Därför frias 45-åringen från åtalet om misshandel.

Påföljden för de olaga hoten har bestämts till 40 dagsböter. Utöver det ska mannen även betala skadestånd på 5 000 kronor till sin ex-fru, som blivit allvarligt kränkt av hotet.

Relaterade artiklar