44-åring misshandlade sin exflickvän

Kristianstad Tingsrätt. - Foto: Arkiv

Mannen sparkade på kvinnan och dunkade hennes huvud i väggen. Nu döms 44-åringen för misshandel i Kristianstad tingsrätt.

delningar

Den 44-åriga mannen och kvinnan från Kristianstad hade under en längre tid haft en kärleksrelation. Det tog slut mellan dem år 2016 och själva misshandeln skedde i januari året efter. Det är en händelse som nu har tagits upp i Kristianstad tingsrätt.

Mannen ringde på i porttelefonen till kvinnans lägenhet, men hon hade inget intresse av att träffa sin före detta pojkvän. Istället hade hon planer att gå ut bakvägen från bostaden.

Då kom plötsligt expojkvännen, tog henne i håret och dunkade hennes huvud i väggen. Han slog henne och höll samtidigt i jackan så att den gick sönder. Därefter släppte han greppet och sparkade henne i magen. Kvinnan fick föras till sjukhus med blåmärken, skrapsår och huvudvärk.

44-åringen nekar till brott och uppger att han inte har misshandlat någon. Åklagaren har dock under rättegången kunnat lyfta fram tekniska bevis i form av läkarutlåtanden och fotografier. Det finns dessutom ett vittne, som har varit i kontakt med den utsatta kvinnan både före och efter misshandeln.

Tingsrätten gör bedömningen att kvinnan talar sanning och dömer nu mannen till villkorlig dom och dagsböter på 3 000 kronor. Mannen ska även betala 12 500 kronor i skadestånd.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar