Laddar

400 arbeten erbjuds på jobbmässan – startar i grannkommunen

Flera jobbmässor är nu på gång i ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen och projektet Ung framtid. Starten är imorgon i Bromölla då, närmare 40 företag samlas i Sparbankshallen. Turnén går sedan vidare till Kristianstad.

delningar

Det är i Sparbankshallen i Bromölla som jobbmässan drar igång klockan 10.00 på onsdagen. Företag som Stora Enso, Volvo och Humana assistans är representerade. Alla är på jakt efter personal både till sommarjobb och till ordinarie arbetsplatser. – Vi räknar med att det kommer att erbjudas cirka 400-500 platser. Hela vården och industrin skriker efter folk. Det är svårt för företagen att hitta rätt arbetskraft, säger Bent HansenArbetsförmedlingen.

Bristen på arbetskraft avspeglar sig också i de prognoser som Arbetsförmedlingen genomför. I 160-170 av de 200 yrken som finns med i deras barometer fattas det personer med rätt kompetens. Genom en jobbmässa ska man lättare koppla ihop företagen med de människorna. – Om man har en gymnasieutbildning och kanske någon utbildning med teknisk inriktning så kommer man långt, då får man ofta jobb direkt, säger Bent Hansen.

För de som funderat på att byta karriär finns det också en möjlighet att hitta inspiration på mässan. Flera utställare ordnar arbetsmarknadsutbildningar som kan leda vidare till nya jobb. För ungdomar som studerar eller är arbetssökande blir det också ett tillfälle att komma in på arbetsmarknaden. – Ofta så brukar det börja med ett sommarjobb, som leder vidare till timanställning eller en annan typ av anställning hos företaget, säger Bent Hansen.

De som inte har möjlighet att ta sig till Bromölla kan få en ny chans ganska snart. Den 9 februari arrangerar Arbetsförmedlingen en jobbmässa på Galleria Boulevard i Kristianstad. I mars månad blir det jobbmässa i Broby.

Här är några av företagen som är med på mässan i Bromölla: Volvo TitanX Stora Enso Nymölla, Bromölla, Sölvesborg och Olofströms kommun Lernia bemanning och utbildning Wikan personal YTAB Försvarsmakten Sölvesborgs-Bromöllas kommunförbund CGI Humana assistans Lagerbergs NOA assistans Attendo Ica Maxi Arcus Montico bemanning och utbildning PMT Meritum Ikett bemanning Lexicon Yrkesakadamin Miro Uniflex Säkra larm Yrkeshögskolan Welins fastighetsservice

Relaterade artiklar