38-åring dömd efter stöldräd i Kristianstad

Arkivfoto: Stokkete / Mostphotos

Mannen gjorde inbrott på flera platser i Tollarp. Nu blir han dömd i Kristianstad tingsrätt.

delningar

Mellan juli och oktober genomförde 38-åringen en rad inbrott, främst i Tollarp och Landskrona. Mannen döms nu för narkotikabrott, stöld och häleri till skyddstillsyn av Kristianstad tingsrätt. Han ska dessutom betala 18 000 kronor i skadestånd och genomgå ett program för att bli drogfri.

De första stölderna gjordes hos en privatperson i Landskrona. Mannen tog först en bilstereo från en personbil. Några dagar senare kom han tillbaka till samma plats och stal en elcykel samt en bil.

Gärningsmannen fångades tre gånger på övervakningsfilm när han rekognoscerade och senare sågs bära på cykeln. Han säger sig ha varit påverkad och minns inte så mycket av stölden, men erkänner brottet.

I september månad började samma man att begå stöldbrott i Tollarp. På Idrottsvägen stals det en moped. På Slättingen stal han en skruvdragare och en tigersåg. På Ljungslyckevägen blir en person av med en övervakningskamera.

Under hösten beslutade sig 38-åringen också för att stjäla två mopeder från Luevägen och en cykelkärra från Kungsvägen, även det i Tollarp.

På Backstigen i Kristianstad blev ett företag av med två skruvdragare och en dator. Ett inbrott gjordes också på Axonaskolan där en projektor och datorer blev stulna.

Stöldräden uppdagades efter att polisen hittade en stor mängd stöldgods hemma hos gärningsmannen. Själv hävdar 38-åringen att han själv inte har genomfört stölderna, utan bara skulle sälja stöldgodset åt andra. Det förklaringen tror inte tingsrätten på.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar