Laddar

36-åring åtalas för tolv brott

Mannen åtalas för en lång rad brott.

delningar

Under perioden augusti 2016-novemer 2017 misstänks en 36-årig man ha gjort sig skyldig till upprepad brottslighet. Han åtalas nu i Kristianstads tingsrätt för tolv stycken brott.

De första brotten inträffade på Bryggerigatan i Kristianstad i mitten av augusti 2016. Enligt åtalet ska mannen då kastat en plastburk, med skarpa kanter, i huvudet på en kvinna. Vilket ledde till att kvinnan föll till marken och svimmade.

Vid samma tillfälle försökte mannen slå två andra män och ska uttalat hot om att skada och döda männen. 36-åringen är därför misstänkt för misshandel, försök till misshandel och olaga hot.

Händelser i början av maj 2017 gör att mannen är misstänkt för ännu en misshandel och ett fall av olaga hot. På Lasarettsboulevarden ska han ha slagit en man med en knytnäve i ansiktet, samt hotat att slå och skjuta honom.

Under perioden maj-november 2017 gjorde mannen sig fortsatt skyldig till brottslighet. Han misstänks då för två fall av våldsamt motstånd, ringa narkotikabrott, hot mot tjänsteman, försök till stöld, grov stöld och försök till våld mot tjänsteman.

Relaterade artiklar